בייביסנס – האם להשתמש ועד איזה גיל?

בייבי סנס

מתלבטים אם כדאי או לא כדאי לקנות בייביסנס? אם אתם לפני הלידה ואתם תוהים האם כדאי לרכוש בייביסנס הכתבה הזו היא בשבילכם. גם אם אתם אחרי לידה ותוהים מתי אפשר כבר להפסיק להשתמש במכשיר בייביסנס, גם אתם נמצאים במקום הנכון.

לרכישת בייבי סנס מדגם angel care באמזון

מה זה בייביסנס ולמה הוא משמש?

בייבי סנס הנו מכשיר לאיתור הפסקת נשימה אצל פעוטות. המותג "בייבי סנס" הוא מותג כמו "פלאפון" שמייצג קטגוריה שלמה של מוצרים. ישנם דגמים רבים של בייביסנס, חלקם עם אינטרקום, חלקם עם אינטרקום ומצלמה, ויש כאלה שהם רק מכשירים לאיתור הפסקת נשימה. מומלץ לקנות בייבי סנס שיש בו גם אינטרקום, כי ברגע שהתינוק גדל קצת ומעבירים אותו לחדר משלו, מאוד רוצים לשמוע מה קורה שם בחדר השני.

מתי אפשר להפסיק להשתמש בבייבי סנס?

אין גיל מסוים בו אפשר להגיד בוודאות שאפשר להפסיק להשתמש. הבייבי סנס נועד ונמכר להורים בעיקר כדי למנוע "מוות בעריסה" ועל מנת להודיע להורים ברגע בו מתרחשת הפסקת נשימה של התינוק. רוב מקרי ה"מוות בעריסה" מתרחשים עד גיל שנה ולכן הרבה הורים משתמשים בבייביסנס עד גיל שנה. יש גם הורים שמפסיקים להאמין למכשיר לאחר כמה צפצופי שווא, ולפעמים גם אחרי שהתינוק מגיע לגיל כמה חודשים הורים רבים חשים כבר בטוחים ולא מרגישים שיש צורך בהדלקת המכשיר וכו'.

בפועל, לטעמנו, מומלץ להשתמש עד גיל שנה ואפילו כמה חודשים מעבר לכך.  מדוע? מכיוון שישנן עוד סיבות חוץ מ"מוות בעריסה" לשימוש בבייביסנס. תינוק יכול להפסיק לנשום או להסתבך עם השמיכה או עם הסדין, או סתם לחוש מחנק מפליטה, גם ללא קשר לתופעת ה"מוות בעריסה". יקומו ויגידו אלה שחושבים שהבייבי סנס מתריע הרבה פעמים לשווא והלחץ שהוא משרה מיותר, אבל היתרון האחד של הצלת חיי התינוק, במידה והפסיק לנשום, חזק יותר מכל 5 או 10 חסרונות של צפצופי שווא או רעשים מיותרים בלילה. לרכישת בייבי סנס מדגם angel care באמזון

"אמרו לי שמיותר להשתמש בבייביסנס ושאם התינוק מפסיק לנשום, אין לנו גם ככה יותר מדי מה לעשות עם זה"

אז אמרו. פעמים רבות תינוקות מפסיקים לנשום מסיבות שלגמרי בשליטתכם, כגון: הסתבכות של התינוק עם השמיכה/סדין, פליטה שגרמה לחנק (ביכולתכם להרים את התינוק, לטפוח לו על הגב וכו'). לא חסרים מקרים בהם תוכלו לסייע ולהציל. אין טעם להגיד:"אם זה יקרה, ממילא אין לי מה לעשות עם זה" כי זה פשוט לא נכון. מכשיר לאיתור הפסקת נשימה יכול להתריע בזמן ולגרום לכם לבוא לעזרת התינוק/ת. לעומת זאת, אם לא יהיה לכם מכשיר כזה, ייתכן שתגלו רק בבוקר שמשהו התרחש ויכלתם למנוע.

החסרונות העיקריים של מכשיר בייביסנס:

1. צפצופי שווא לעיתים (קורה בדרך כלל אחרי שמחליפים מצעים לתינוק, אחרי שמנתקים מהחשמל ומחזירים וכו')

2. כל רעש קטן שהתינוק/ת עושים מקפיץ אתכם

3. יש כאלה שיגידו שהמכשיר פולט קרינה, אך אין הוכחות מדעיות לכך, וגם אין הוכחות מדעיות לכך שהמכשיר אינו פולט קרינה כלל.
היתרונות העיקריים של המכשיר:

1. יתרון אחד ויחיד והכי חשוב מכולם: המכשיר יכול להציל את חיי התינוק שלכם. נקודה.

2.הרבה יותר קל להעביר את התינוק לחדר משלו כאשר יש בייבי סנס (עם אינטרקום) ואפשר לשמוע מה קורה בחדר השני. זה מאוד שימושי גם אם אתם גרים בבית גדול, וגם בית קטן, ורוצים להיות עם היד על הדופק כשהתינוק ישן ולדעת מתי הוא מתעורר, מבלי להיות בקרבתו (כדי שלא תצטרכו לגשת כל דקה לבדוק מה קורה איתו, פשוט לוקחים את המכשיר איתכם לעשות כלים, לתלות כביסה, לשבת בסלון עם חברים וכו').

המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.

Share This Post
Have your say!
00
1 Comment
  1. כתבה מעניינת. המון חברים אמרו לנו שזה מיותר, אבל אחרי מה שקראתי יכול להיות שבכל זאת אקנה.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.