הגיגים כלליים בנושא התפתחות תינוקות

התפתחות תינוקות

המנעו מהשוואה בין תינוק אחר לתינוק שלכם

אל תפלו למלכודת הזאת. נכון, קשה מאוד בחודשים הראשונים לחיי התינוק להתעלם מההשוואתיות הזאת, אבל נסו להתעלות מעל עצמכם. נכון, נורא מפתה להסתכל על תינוקות אחרים באותו גיל של התינוק שלכם ולחשוב:"מממ.. למה התינוק ההוא כבר אוחז בחפצים ושלי עוד לא?" "למה התינוק הזה מחייך כל הזמן ושלי אדיש?" "למה הוא כבר מתהפך לשני הצדדים ושלי עוד לא מתהפך אפילו לצד אחד?" "למה התינוק שלי לא מרים כמעט את הראש וההוא כבר מרים את כל בית החזה?" עזבו. הכל שטויות. חבל להשוות בין התינוק שלכם לבין זה של השכנים/החברים הקרובים או המכרים מהעבודה. זה פשוט לא רלוונטי. לכל תינוק יש את קצב ההתפתחות שלו. נקודה.

לגבי התפתחות תינוקות האינטרנט מלחיץ מאוד ולעיתים גם לא מדויק כלל

האינטרנט יכול להלחיץ ולהלחיץ מאוד. אנחנו כאן דווקא בשביל להרגיע. המון פעמים כשתחפשו באינטרנט כתבות על התפתחות תינוקות תגיעו לאיזו כתבה שעל פי הכתוב בה התינוק שלכם מאחר בהתפתחות ולא עושה פעולה כלשהי שכבר היה צריך לעשות. הרבה פעמים מגיעים לאתרים חובבניים וגם לכאלו שנראים מקצועיים ביותר וגם הם עלולים להטעות (כמובן, אתם מוזמנים לא לסמוך גם על הכתוב כאן, אלא לבדוק בעוד מקורות מקבילים ומקצועיים). אתרים רבים עלולים לגרום לכם לחשוב שהתינוק שלכם נמצא באיחור התפתחותי ולהובילכם לכל מיני מסקנות מהירות מדי. לסיפור אישי על אבחנה שגויה בהתפתחות ראיה לחצו כאן.

אין זמן מדויק לביצוע אף אחת מהפעולות ההתפתחותיות בשנים הראשונות לחיי התינוק, יש רק טווחים

חשוב לנו להבהיר שהתפתחות תינוק היא עניין נזיל ועניין של טווחים. לדוגמא: ידוע שתינוקות לרוב מתיישבים בין גיל חצי שנה לעשרה חודשים. אז מה הדין לגבי תינוק שמתיישב בגיל 10 חודשים ושבועיים? ומה אם אותו תינוק נולד בשבוע 37? כלומר, חודש לפני תינוק שנולד בשבוע 41? אז אולי צריך לצפות ממנו לפעולות שמבצעים בני 9 חודשים ולא עשרה חודשים כי הוא נולד חודש לפני תאריך הלידה המשוער?

מה שאנחנו מנסים להגיד הוא שלא צריך לעמוד עם סטופר על התינוק ולבדוק אותו כל דקה וכל הזמן. התפתחות תינוקות היא מאוד אינדיבידואלית. ידוע לדוגמא שתינוקות בדרך כלל מתיישבים בעצמם בין גיל חצי שנה ל – 10 חודשים, אבל עם זאת תינוק שבגיל 10 חודשים עדיין לא מתיישב לא מן הנמנע שהוריו יילחצו מעט. עם זאת, סביר להניח שההתיישבות תגיע תוך כמה שבועות. אין אנו אומרים לא לדאוג ולא לבדוק את התפתחות התינוק, להפך. אנו רק באים לומר שאין נקודת זמן מסוימת ומדויקת בה תינוק צריך לבצע פעולה כלשהי. היו ערניים להתפתחות של התינוק שלכם אך עם זאת סבלניים ורגועים ובמקביל נסו לעודד את ההתפתחות.

המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.

Share This Post
Have your say!
00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.