עיסוי פרינאום – עוזר או מיותר?

עיסוי פרינאום

עיסוי פרינאום

האם עיסוי פרינאום עוזר?אם גם את לפני לידה ומתלבטת אם עיסוי פרינאום יעזור למזער נזקים בלידה הגעת למקום הנכון. אין כיום הוכחות מדעיות חד משמעיות לכך שעיסוי פרינאום מקטין משמעותית את הנזקים שבלידה, עם זאת יש מס' מחקרים שיכולים לתמוך בכך שנשים שכן ביצעו את העיסוי לפני הלידה יצאו עם פחות קרעים (קרעים לרוב מצריכים תפרים אחרי הלידה) מדרגות 2 ו – 3, אבל לגבי קרעים מדרגה ראשונה (שאלו נפוצים מאוד לאחר לידות) אין הרבה מידע. חשוב לזכור שגם גורמים משמעותיים מאוד כמו גנטיקה, גודל העובר ומיומנות הצוות בלידה משפיעים על מידת הנזק שייגרם לאחר הלידה. בקיצור – המחקרים והסקרים מאוד מבלבלים. אבל אם את מעוניינת לנסות – להלן קצת מידע כללי ותפעולי.

מהו עיסוי פירנאום?

עיסוי פירנאום הוא עיסוי האיזור שבין הנקבים (בין פי הטבעת והנרתיק) מבפנים. עיסוי הפרינאום נועד "להגמיש" את האיזור לקראת הלידה הקרבה ובכך למזער את הנזקים שיקרו כתוצאה מהלידה.

מתי מומלץ לבצע את עיסוי הפרינאום?

מומלץ להתחיל החל מהשבוע ה – 34-35 להריון, כמס' שבועות לפני תאריך הלידה המשוער. מומלץ לבצע מס' פעמים בשבוע – 5 עד 10 דקות בכל פעם. אין הוראות קבועות לעיסוי – כמה שאתם יכולים או מספיקים. בפעמים הראשונות תיתקלו בכאבים, אך לאט לאט, ככל שתעסו את האיזור יותר זה אמור להשתפר.

האם הוכח שעיסויי פרינאום מקטינים את הנזקים בלידה?

כן ולא. ישנם מס' מחקרים שמראים כי באופן סטטיסטי נשים שעשו עיסוי פרינאום לפני הלידה סבלו פחות מקרעים בדרגות 2 ו – 3 לעומת נשים שלא עשו עיסוי פרינאום, ושאחוז הלידות המכשירניות היה קטן יותר אצל נשים שכן ביצעו את העיסוי, אבל לגבי קרעים מדרגה ראשונה (שאלו מופיעים הרבה לאחר לידות) אין הרבה מידע. בקיצור – המחקרים והסקרים מאוד מבלבלים. ממה שאנחנו שמענו ממס' גדול של אמהות שעשו עיסוי פרינאום – חלק גדול מהן סבל מקרעים ותפרים אחרי לידה, ולעומתן גם שמענו על אמהות שלא עשו עיסוי לפני הלידה ויצאו ללא תפרים כלל ולהיפך. זה עניין מאוד אינדיבידואלי ואי אפשר להגיד שאם החלטת לעשות עיסוי פרינאום אז בוודאות הלידה תעבור לך יותר בקלות מאשר אם לא תעשי, אבל זה לא מזיק לנסות ולהגמיש את האיזור שעומד לעבור מתיחה מאוד אינטנסיבית, כל עוד מבצעים את העיסוי נכון.

איך מבצעים?

פורשים מגבת נקיה מתחת לאיזור שבו שוכבים. ניתן להיעזר בבן הזוג. (ניתן גם להשתמש בכסא, ולהרים עליו רגל אחת). מי שמבצע את העיסוי צריך להחדיר 2 אצבעות לנרתיק, לעומק של 2-3 ס"מ בלבד (נא להיזהר בנושא זה), להעביר את האצבעות ימינה שמאלה, למעלה ולמטה וליצור מעין T הפוכה. מומלץ מאוד להתמקד באיזור שמתחת לדגדגן ולכיוון פי הטבעת. יש למתוח למשך כמה שניות ולהרפות ולחזור על פעולה זו מס' פעמים, במשך מס' דקות. עלייך להיות רפויה ורגועה על מנת שהעיסוי יצליח. במידה ואת חשה אי נוחות גדולה, הפסיקי את העיסוי ונסי שוב במועד אחר. מומלץ לבצע את עיסוי הפרינאום מס' פעמים בשבוע ועם הקרבה למועד הלידה לנסות לבצעו מדי יום.

על מה חשוב להקפיד אם עושים עיסוי פרינאום?

1. היגיינה – ידיים נקיות ורחוצות. לא לבצע את העיסוי אם יש פטריה/דלקת/הרפס או כל בעיה אחרת באיזור הנרתיק.

2. תכשיר נכון – מומלץ לבצע עם שמן שקדים ולא עם כל מיני תכשירים אחרים. במידה ואת מתלבטת לגבי התכשיר בו את רוצה להשתמש – התייעצי עם רופא הנשים שלך.

3. ציפורניים – אם יש לך ציפורניים ארוכות צריך להקפיד שהציפורניים לא יפצעו אותך. אם הן ארוכות – היזהרי במיוחד, גזרי לפני העיסוי או היעזרי בבן הזוג שלך.

המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.

Share This Post
Have your say!
00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.