באיזה שליש של ההריון הכי פחות מסוכן לצרוך קפה?

קפה בהריון

קפה בהריון – כמה מותר לצרוך בעצם?

קפה בהריון ובכלל צריכת קפה וקפאין בהריון הנו נושא שנוי במחלוקת. חשוב ראשית כל לומר שהקפאין שנמצא בקפה הוא זה שצריך להגביל את צריכתו. ההגבלה היא על קפאין, ולא על קפה לשם קפה. קפאין נמצא גם בשוקולדים למיניהם, תה, משקאות קלים כמו קולה, שוקו ועוד, לכן כשמדברים על הגבלת צריכת קפה בהריון, חשוב לדעת שההגבלה היא לא רק על קפה כשלעצמו, אלא על צריכת הקפאין. לאור זאת, אם את רגילה לאכול שוקולד מדי יום וגם לשתות 2-3 כוסות קפה מומלץ מאוד להוריד את אחד מהם, ולא לצרוך מדי יום את שניהם.

קפה בהריון

עד 2 כוסות קפה ביום בהריון?

לא מעט נשים הריוניות מקבלות מבטים בוחנים מהמלצר כשהן מבקשות "הפוך" או מהסובבים אותן כשהן שותות "קפה רגיל" ולא "נטול. יש מחקרים האומרים שקפה נטול קפאין גרוע הרבה יותר בהריון מאשר קפה רגיל) ונושא זה הנו אחד החמים בקרב נשים הריוניות וחוקרים. נכון להיום אין תשובה אחת חד משמעית לגבי מהי הכמות המדויקת של קפאין אותה ניתן לצרוך בהריון מבלי לסכן את העובר או לגרום לפגיעה כלשהי בו. מדברים בגדול על בין כוס קפה אחת לשתיים ביום, מבלי להסתכן בפגיעה במשקל העובר בלידה, או פגיעה בהתפתחותו התקינה. אם את מהמכורות לקפה ולא יכולה להפסיק לשתות גם בהריון, עדיף שלפחות תדעי באיזה שליש של ההריון הסכנה הכי קטנה, נכון לידוע כיום בתחום.

מה מותר לאכול בהריון?

באיזה שליש של ההריון הכי פחות מסוכן לצרוך קפאין?

לפי הידוע כיום, צריכה מוגברת של קפאין בשליש הראשון להריון עלולה להגדיל את הסיכוי להפלות, לכן בשליש הראשון מומלץ להמנע כמה שניתן. בנוסף, מחקרים מראים שצריכת קפאין בשליש האחרון להריון הנה המשמעותית ביותר מבחינת פגיעה בגדילת העובר (בשליש האחרון בעצם מתבצעת מרבית העליה במשקל), לכן בשליש השני להריון בעצם הכי בטוח לצרוך קפאין, אך במינימום האפשרי. בשיליה אין את האנזימים הדרושים לחילוף חומרים תקין של קפאין, וכתוצאה העובר עלול להתקשות להתמודד עם הכמות הגדולה של הקפאין המגיעה אליו, לכן חשבי היטב לפני כל כוס קפה, או ממתק שוקולדי במהלך כל חודשי ההריון.

לא להגזים עם קפה ובמקביל גם עם שוקולד, כי שניהם מכילים קפאין

מומלץ לא להגיע למצב בו שותים באותו יום 2-3 כוסות קפה ביום ובנוסף צורכים משקאות קלים או שוקולדים שגם הם מכילים קפאין. אם את חייבת משהו מתוק, אז השתדלי להפחית את צריכת הקפה באותו יום למינימום ההכרחי, ובאופן כללי השתדלי לצרוך קפה ודומיו כמה שפחות בתקופת ההריון כולה.

מחקרים בנושא צריכת קפאין וקפה בהריון

חלק מהמחקרים שהתבצעו בתחום הראו באופן מובהק שצריכה של יותר מ־‭300‬ מיליגרם קפאין ביום (בערך שלוש כוסות אספרסו או שתי כוסות נס קפה וכוס תה יחד עם פחית שתיה קלה המכילה קפאין) היתה קשורה לפגיעה ולעיכוב בהתפתחות העובר.

לעומת זאת מחקרים אחרים הראו פגיעה אפשרית כבר בצריכה של יותר מ־140‬ מיליגרם קפאין ביום (שוות ערך לשתי כוסות נס קפה או כוס אספרסו/פילטר וכוס תה).

אף אחד לא יודע באופן חד משמעי נכון להיום מהי הכמות המדויקת העלולה לפגוע בעובר ובהתפתחותו התקינה, אך כן נמצא קשר חזק בין צריכה גבוהה של קפאין לבין משקל לידה נמוך של עוברים, לכן בהחלט רצוי לגלות אחריות ולצמצם את הצריכה למינימום ההכרחי. למידע על צריכת קפה בהריון באתר כללית

המידע המופיע מעלה הנו מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה עצה רפואית או מקצועית. כל המסתמך על תוכן זה עושה זאת על אחריותו האישית בלבד.

Share This Post
Have your say!
00
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.