שבוע 25 להריון

שבוע 25

שבוע 25 להריון הגיע. מה קורה בשבוע זה? אצל העובר – העובר מגיע השבוע בממוצע לכ – 600 עד 700 גרם ולאורך של כ – 32 ס"מ! אצלך – את עלולה לחוש קשיים בשינה השבוע ובתקופה הקרובה עקב גדילת הבטן, והשבוע כבר בוודאות תחושי את תנועות העובר שלך. לחישוב מועד לידה משוער, יום הלידה ומזל היילוד לחצ/י כאן

שבוע 25– איזה חודש זה?

שבוע 25 נמצא בטווח של החודש השישי. זהו השבוע הרביעי לחודש השישי להריונך. לטבלת חודשי ההריון לפי שבועות

מה קורה לעובר במהלך שבוע 25 להריון?

העובר שלך שוקל בשבוע זה כבר בין 600 ל – 700 גרם בממוצע, ואורכו כ – 32 ס"מ בממוצע. הוא מתחיל להיראות יותר ויותר כמו תינוק מכיוון ששכבות שומן ממשיכות להווצר תחת עורו ומעניקות לו מראה אנושי. השבוע החלקים במוחו של העובר האחראיים על 5 החושים ממשיכים להתפתח. בנוסף, השבוע כבר מפותח לחלוטין האיזור האחראי על שיווי המשקל של העובר.

מה קורה איתך במהלך שבוע 25?

תנועות עובר

השבוע את כבר בטוח מרגישה (או שאת מרגישה כבר מזה כמה שבועות) את תנועות העובר. בשלב זה, אם זה הריונך הראשון הגיוני שרק לאחרונה התחלת ממש להרגיש את תנועותיו.

בטן גדולה יותר וקוצר נשימה

כתוצאה מגדילת הבטן , במהלך שבוע 25 ייתכן שתחווי קשיים בשינה, וקושי למצוא תנוחה מתאימה להירדמות. ייתכן גם כי עקב גדילת הבטן ודחיקתם של האיברים האחראיים על הנשימה – תחושי קוצר נשימה. אל דאגה, זוהי תופעה תקינה להריון וכל האיברים יחזרו למקומם לאחר הלידה. עם זאת, במידה ואת חשה קוצר נשימה חריג, או שמלווה בכאבים – מומלץ שתתייעצי עם רופאך.

קשיים בעיכול

עקב זרימתם של הורמונים רבים בגופך במהלך ההריון הגורמים להאטת קצב העיכול ייתכן כי תרגישי קושי בעיכול, עצירות, ואף טחורים. זו תופעה תקינה לשלב זה, אך במידה ואת סובלת ממנה מאוד – התייעצי עם הרופא איך ניתן להקל.

מה מומלץ לעשות במהלך שבוע 25 להריון?

בדיקת העמסת סוכר (מתבצעת בין שבוע 24 לשבוע 28 להריון)

להמשיך ולהקפיד על היגיינה ותזונה נכונה ומאוזנת

להמנע מקרבה לאנשים חולים, או לצואת חתולים, והקפדה על שטיפת ידיים לאחר נגיעה בבשר נע, או הכנת בשר במטבח, שכן אלו עלולים להכיל את טפיל הטוקסופלזמה המסוכן לנשים בהריון.

בפן החברתי:

אפשר כבר להתחיל להתעניין לגבי שם לתינוק או לתינוקת — מוזמנים לבקר באינדקס השמות שלנו – שמות לבנים, שמות לבנות

כל הריון מתפתח בצורה אינדיבידואלית. הנאמר מעלה הנו בגדר ממוצע וייתכן כי הנאמר מעלה רלוונטי או אינו רלוונטי אלייך בשבוע ההריון הספציפי. המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר (ללדת) או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה

Share This Post
Have your say!
00
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.