תנועות עובר – מה נחשב תקין?

תנועות עובר - מעקב

הרגשה של תנועות עובר היא אחד השלבים הכי מרגשים בהריון. מתי מתחילים להרגיש תנועות עובר בהריון?

האם זה משתנה מאישה לאישה ומהריון להריון? מה נחשב תקין ומה צריך להדליק נורה אדומה? בכך נעסוק בפוסט הזה.

תנועות עובר

מתי מתחילים להרגיש תנועות עובר?

תנועות עובר לרוב מתחילות להיות מורגשות אצל נשים בהריון באיזור שבוע 18 או שבוע 20 להריון בממוצע.

מס' גורמים משפיעים.

במידה ומדובר בהריון ראשון – סיכוי גבוה שהאישה ההריונית תרגיש את העובר רק בשבוע 22-24, כך שאם את בהריון ראשון אל תילחצי אם עברת את שבוע 20 ועדיין לא הרגשת את העובר. בנוסף, יכול להיות שהרגשת אותו ולא ידעת שזה זה, ייתכן שאולי חשבת שמדובר בפעילות מעיים.

בהריון ראשון לרוב התחושה היא של שיהוק קטן בתוך הבטן, או כמו דגיג קטן ששוחה בבטן, מין רפרוף פנימי בבטן. לוקח זמן עד שמזהים שמדובר בעובר. כמה קפה מותר לצרוך בהריון ובאיזה שליש הכי פחות מסוכן לצרוך קפה?

מתי מרגישים תנועות עובר בהריון שני?

בהריון שני לרוב מרגישים את העובר (או פשוט יודעים לזהות זאת כשמתחילים להרגיש זאת) מוקדם יותר, אפילו באיזור שבוע 14 עד שבוע 17 להריון.

זה מאוד אינדיבידואלי ומאוד משתנה מאישה לאישה ומהריון להריון. נשים בעלות משקל עודף לדוגמא ירגישו באופן כללי מאוחר יותר תנועות עובר, לעומת נשים רזות יותר.

בנוסף, הדבר תלוי במיקום השיליה (אחורית או קדמית) ובעוד שלל פרמטרים, כך שגם אם את בהריון שני ובשבוע 15, 16 או 17 ועוד לא הרגשת את העובר – זה לא אומר שמשהו לא תקין, ייתכן שבפרמטרים שלך יש תנאים שגורמים לכך כמו עודף משקל, מיקום השיליה או כל דבר אחר.

במידה ואת מודאגת – תמיד מומלץ להבדק אצל הרופא למען הסר ספק.

באיזה משקל התינוק שלכם יוולד? קראו פה על הגורמים שישפיעו על כך

איך מומלץ לעקוב אחר תנועות עובר?

ההמלצה הרשמית היא לעקוב באופן מסודר החל משבוע 28 להריון. ממליצים לבחור חצי שעה ספונטנית ביום ולספור 3 תנועות עובר.

אם הורגשו 3 תנועות הכל בסדר. אם לא – מומלץ להמשיך ולבחון חצי שעה נוספת בה צריכות להיות תנועות. במידה ואין – מומלץ לגשת להתייעץ במרפאת מעקב ההריון/אצל הרופא המטפל.

את המעקב אחר תנועות העובר מומלץ לבצע בשכיבה על צד שמאל מכיוון שבמצב זה זרימת הדם היא אופטימלית לרחם.

לרוב העובר ייטה יותר לזוז לאחר ארוחה שלך שתכלול סוכרים (זו יכולה להיות ארוחה רצינית שכוללת פחמימות או סתם חטיף מתוק).

בצעי את הבדיקה לאחר צריכה של משהו מתוק או לאחר ארוחה. שיטה נוספת מומלצת למעקב אחר תנועות העובר היא להרגיש 10 תנועות עובר בשעתיים.

ואם אין 10 תנועות בשעתיים או 3 תנועות בחצי שעה?

זה בהחלט יכול לקרות וזה לא אומר שמשהו לא תקין בהכרח. עוברים גם ישנים לפעמים, כך שיכול להיות שבדיוק בחצי השעה שבחרתם לבחון העובר ישן.

בנוסף, לקראת השבועות האחרונים של ההריון המקום מצטמצם להם נורא ברחם ועקב כך הם מתחילים לזוז הרבה פחות, בשלב זה נשים רבות נלחצות וישר ניגשות למעקב יולדות בבית החולים או במרפאה.

נכון, תמיד עדיף לבדוק במקום להצטער אבל שמענו מהמון הריוניות שבשבועות המתקדמים באזור שבוע 36 או שבוע 37 הייתה ירידה חדה בתנועות פשוט מכיוון שלעובר היה הרבה פחות מקום לנוע בו.

גילוי: בהריון הראשון של כותבת שורות אלו היה חבל טבור מאוד קצר ולכן לאורך כל ההריון תנועות העובר היו מועטות ביותר ולאורך ההריון כולו היו חששות שמשהו לא בסדר, כשבפועל פשוט חבל הטבור היה קצר מאוד כך שלא התאפשר לעובר לזוז כמעט כלל. עם כל הנאמר מעלה, תמיד חשוב לגשת להבדק במידה וחשים ירידה ושינוי באופי תנועות העובר. מהם שלבי הלידה עצמה? מה קורה בלידה בעצם? מיכל ברס, מיילדת מסבירה

תנועות עובר בשעות קבועות

החל משלב מסוים בהריון לעיתים האישה יכולה לזהות דפוסי תזוזה אצל העובר (יש עוברים לדוגמא שזזים המון בין שמונה בערב לחצות לדוגמא) וכך היא יודעת לצפות לתנועות בשעות קבועות, וגם אם העובר לא זז במשך שעה מסוימת במהלך היום בה היא בודקת זה תקין, כי זה מחוץ לדפוס הקבוע של תנועותיו.

חשוב להיות ערניים לדפוסי התנועתיות של העובר לאורך שעות היממה ולזהות אם ישנה חריגה מהדפוסים הקבועים, חריגה מהקבוע דורשת בדיקה אצל רופא לוודא שהכל תקין.

ומה לגבי תנועות עובר מוגברות?

לרוב רופאי נשים אינם מודאגים כאשר אישה בהריון מציינת בפניהם שהתחילה להרגיש תנועות עובר מוגברות.

רובם יאמרו שכל עוד יש תנועות של העובר זה טוב. עם זאת, תנועות חריגות מאוד יכולות להעיד על מצוקה של העובר (זהו מצב נדיר אבל בהחלט אפשרי) לכן תמיד מומלץ להבדק במידה ואת חשה שהתנועות חריגות בעוצמתן ובתדירותן.

המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.

Share This Post
Have your say!
00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.