שבוע 2 להריון

שבוע 2

הריון שבוע 2 – תסמינים

אז מה קורה בשבוע 2 להריון? עדיין לא הרבה.

במהלך שבוע 2 להריון את עדיין לא בהריון בעצם. אצל רוב הנשים במהלך השבוע ה – 2 להריון כביכול מתרחש תהליך הביוץ וההתעברות. במהלך סוף השבוע הנ"ל ככל הנראה יתרחש הביוץ שלך, במהלכו תצא ביצית מהשחלה ותנדוד לכיוון הרחם, ו"תארוב" לזרע שיגיע להפרות אותה. אורך חייה של ביצית הוא כ – 24 שעות, ובמידה והביצית לא "תיתקל" בזרע במהלך ה – 24 שעות שלאחר יציאתה מן השחלה היא תופרש מהגוף בתהליך של המחזור החודשי. למחשבון הריון ולחישוב מועד לידה משוער

חישוב ביוץ – מחזור לא סדיר

אצל אישה שמחזורה אינו סדיר

מומלץ לדגום 3 חודשים אחורה של מחזור. מה עושים? סופרים כמה ימים מפרידים בין כל מחזור למחזור (ההפרש בין היום הראשון של המחזור לבין היום הראשון של המחזור הבא, יום המחזור הראשון הוא היום בו הופיע דימום של ממש, ולא רק הפרשות) ולעשות ממוצע ביניהם. נאמר שמחזור אחד הגיע לאחר 32 יום והשני לאחר 30 יום והשלישי לאחר 28 יום, קיבלנו תוצאה של 90 ימים. כדי לעשות ממוצע נחלק ב – 3 וקיבלנו 30 ימים. כלומר, אורך מחזור ממוצע הוא 30 ימים. מכך יש להפחית 14 יום, כלומר הביוץ של אותה אישה יתרחש כ – 16 יום לאחר יום הדימום הראשון של המחזור. נתון זה כמובן משתנה מחודש לחודש אצל אישה שמחזורה אינו סדיר. עם זאת, חישוב הממוצע בהחלט יכול לתת כיוון וסדר גודל לגבי מועד הביוץ המשוער.

אצל אישה שמחזורה סדיר

אצל אישה שהמחזור שלה סדיר ומגיע כל 28 יום, הביוץ שלה ככל הנראה יתרחש קרוב ליום ה – 14 לאחר היום הראשון של המחזור האחרון.

במהלך ימי הביוץ – קיום יחסי מין יום כן יום לא או בין פעמיים לשלוש בשבוע

על מנת להגדיל את הסיכוי להכנס להריון במהלך שבוע 2 להריון יש 2 גישות: אחת אומרת לקיים יחסי מין פעמיים שלוש בשבוע, והשניה אומרת לקיים יחסים יום כן, יום לא, סביב מועד הביוץ המשוער. בשתיהן יש להתחיל לקיים יחסים כיומיים שלושה לפני מועד הביוץ המשוער ועד 2-3 ימים אחרי המועד המשוער של הביוץ.  מדוע לקיים יחסים יום כן ויום לא או פעמיים שלוש בשבוע ולא מדי יום? על מנת לא להחליש את הזרע ולשמור על איכותו. אפשר כמובן גם לקיים יחסים ביום המשוער עצמו, אבל אין לסמוך רק על זה כיוון שלא תמיד החישוב הוא מדויק ויכול להיות שלפי החישוב שלך הביוץ יתרחש ביום ה – 16 למחזור, אבל הוא בפועל התרחש ביום ה – 14 למחזור, כך שאם תקפידו על קיום יחסי מין יום כן יום לא, או פעמיים שלוש בשבוע במהלך שבוע הביוץ תגדילו משמעותית את סיכויי הכניסה להריון.

נקודה למחשבה: אורך חייה של הביצית הוא רק 24 שעות ואורך חייו של הזרע הוא עד 48 שעות כך שצריך לדאוג שהזרע יפגוש את הביצית במהלך 24 השעות מהרגע שנפלטה מהשחלה. לדוגמא: במידה וחישבת שמועד הביוץ שלך הוא 14 יום לאחר קבלת הוסת, לאור העובדה שייתכן והחישוב לא מדויק, מומלץ לקיים יחסי מין החל מכמה ימים לפני המועד ועד כמה ימים אחרי המועד, כלומר בדוגמא בה יום הביוץ המשוער שחישבת הוא ה – 14 , מומלץ לקיין יחסים החל מהיום ה -11 לאחר קבלת המחזור ועד ליום ה – 17 לאחר היום הראשון מהמחזור האחרון (כפי שציינו, בהפרשים של יום כן יום לא או פעמיים שלוש במהלך השבוע)

זיהוי ביוץ

במהלך שבוע 2 להריון כדאי מאוד לנסות ולזהות בצורה כמה שיותר מדויקת את הביוץ. כיצד מזהים ביוץ? הרבה נשים, כמס' ימים לפני הביוץ ובמהלכו מרגישות בטן נפוחה, מיחושים וכאבים מסוימים בבטן, עצבנות קלה וכו'. בנוסף, אם שמעת על מה שנקרא מדידת "חום השחר" מדובר על מדידה של טמפטורת הגוף (בעזרת מד חום פשוט) כל בוקר, מדי יום, לאחר היום הראשון של קבלת המחזור שלך. ה"אמונה" מדברת על כך שביום הביוץ חום הגוף יעלה במקצת, על כן מדידת החום בעייתית שכן היא מתריאה לפעמים מאוחר מדי. ובנוסף, יש נשים שחום הגוף שלהן ייישאר זהה במהלך כל החודש, ולא יראו סביב הביוץ שינויים מסוימים בטמפרטורת הגוף. מה שאפשר כן לעשות במידה ואת רואה את עצמך בודקת כל הזמן את חום גופך, לקיים יחסים ברגע שאת מבחינה בעליית החום, שכן כאשר החום עולה זה לרוב מסמל על השתחררות הביצית, וזו כאמור מחזיקה מעמד כ – 24 שעות.

מה מומלץ לעשות בשבוע 2 להריון?

להתחיל לחפש רופא נשים שילווה אתכם במהלך ההריון

לעשות בדיקות שחשוב לבצע בתחילת הריון/לפני ההריון – בדיקות סקר גנטיות, בדיקת דם לגילוי נוגדני אדמת, טוקסופלזמה, CMV וסוג הדם שלך והאם הוא חיובי או שלילי.

להקפיד על תזונה נכונה והרגלים בריאים

ליטול חומצה פולית. משרד הבריאות ממליץ לנשים להתחיל ליטול כ – 3 חודשים לפני הכניסה להריון ובמהלך ההריון חומצה פולית, שכן נמצא קשר בין הפחתת מומים מולדים בעוברים לבין נטילת חומצה פולית בהריון. שבוע 2 להריון הנו שבוע חשוב שיש לפעול במהלכו בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

כל הריון מתפתח בצורה אינדיבידואלית. הנאמר מעלה הנו בגדר ממוצע וייתכן כי הנאמר מעלה רלוונטי או אינו רלוונטי אלייך בשבוע ההריון הספציפי. המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר (ללדת) או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.

Share This Post
Have your say!
10
6 Comments
  1. That's an ingenious way of thinking about it.

    Reply
  2. Didn't know the forum rules allowed such brilliant posts.

    Reply
  3. Thought it wouldn't to give it a shot. I was right.

    Reply
  4. I'm imedpsser. You've really raised the bar with that.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.