מים לתינוק – האם לתת?

מים לתינוק

מתלבטים האם צריך לתת מים לתינוק? התשובה היא שזה תלוי:

אם התינוק מתחת לגיל חצי שנה:

המלצת משרד הבריאות היא שתינוקות מתחת לגיל חצי שנה אשר ניזונים מתמ"ל או מהנקה אינם צריכים מים: "תינוקות בריאים, הניזונים מחלב אם או תמ"ל בלבד, אינם זקוקים לתוספת מים או נוזלים אחרים. המעבר למזון מוצק מצריך השלמת נוזלים". במידה ואת מניקה, דאגי לשתות כמויות יפות של מים, 10-12 כוסות ביום על מנת שהחלב יהיה מספיק "מיימי". למסמך המלא של משרד הבריאות לגבי הזנת תינוקות

מדוע לא לתת מים לתינוקות מתחת לגיל חצי שנה?

1. הכליות בגיל זה לא מפותחות מספיק ומתן מים בגיל זה עלול לגרום לבעיות.
2. מתן מים בגיל מתחת לחצי שנה יכול לפגוע באיזון המלחים בגוף התינוק.
3. תינוקות בגיל מתחת לחצי שנה מקבלים גם ככה את כל הנוזלים שהם צריכים דרך חלב האם/תחליף החלב שהם מקבלים ואין טעם לתת בנוסף מים, שייתכן ויתפסו מקום בקיבה של התינוק במקום אוכל וחבל.

ואם קיץ וממש חם? האם בכל זאת לא לתת מים לתינוק מתחת לגיל חצי שנה?

אין צורך, מכיוון שגם חלב האם וגם תחליפי החלב מכילים את המינרלים וכמויות הנוזלים הנדרשים לתינוק על מנת להתפתח כראוי ולא להתייבש. בנוסף, אם התינוק ישתה מים הוא עלול "להתמלא" באותם מים במקום לאכול ארוחה מזינה עבורו (תמ"ל או חלב אם). בנוסף לכך, הגוף של תינוק מתחת לגיל חצי שנה בנוי כך שמתן מים יכולים לערער את איזון החומרים בגופו. חלב האם גם ככה מורכב ברובו ממים והתינוק מקבל מספיק מים במידה וההנקה מתבצעת בצורה נכונה או במידה והתינוק מוזן ממספיק ארוחות ביום של תחליף חלב.אין שום צורך במתן מים, גם כשממש חם. במידה וחם והתינוק צמא יותר, הוא יבקש לינוק יותר (או לאכול יותר תחליף חלב). גם חלב אם וגם תחליפי חלב מספקים את כל הנוזלים שהתינוק צריך. אם את מניקה – כל עוד את נותנת לתינוק לינוק מתי שהוא רוצה, אין כל צורך בתוספת מים. אם את מאכילה אותו בתחליפי חלב –  כל עוד התינוק אוכל מספיק מנות במהלך היום, אין כל בעיה או סכנה להתייבשות. ניתן לעקוב אחר עניין זה לפי כמות החיתולים הרטובים. פחות מ5-6 חיתולים רטובים ביום מפיפי צריכה להדליק לכם נורה אדומה. בנוסף, אם את מניקה, דאגי לשתות כמויות גדולות של מים.

האם צריך לתת מים לתינוק אחרי גיל חצי שנה?

תינוק לאחר גיל חצי שנה, אשר מתחיל לאכול ארוחות של מוצקים צריך להתחיל לשתות מים. מומלץ להתחיל מתן מים לתינוק בשלב ראשוני לאחר ארוחה. בפעמים הראשונות ייתכן שהתינוק יעשה פרצוף מוזר לנוכח טעמם החדש של המים, זה בסדר גמור. תנו לתינוק מים לאחר ארוחה, ולא לפניה. במידה והוא מסרב לאכול, למרות שמדובר במאכל מוצק שהוא בדרך כלל אוהב ומדובר גם בשעה בה הוא כבר רעב, נסו לתת לו מעט מים מבקבוק ולאחר מכן להאכיל אותו.
ייתכן (במיוחד בימים חמים) שהתינוק מסרב לאכול כי הוא צמא, יספיקו לו כמה שלוקים על מנת לאכול כראוי. בימים חמים רצוי לתת מים גם בין הארוחות ולא רק לאחר ארוחה. אם התינוק שלך כבר מעל גיל חצי שנה – הוא/היא כבר אנשים קטנים! היי ערנית למצב של התינוק והקפידי שישתה במהלך היום בימים חמים. (גם אם את עדיין מניקה, גם אם את מאכילה בתחליף חלב, גם אם הוא אוכל מוצקים). מעל גיל חצי שנה מומלץ לקנות "כוס מעבר" שנראית כמו בקבוק של תינוקות אבל עם ידיות בצדדים, כך התינוק יכול ללמוד איך להחזיק לבד את הבקבוק או את הכוס ולהתחיל להיות עצמאי יותר. זה נסיון נהדר בשבילם, הם גם מרגישים עצמאיים שהם מחזיקים לבד את הבקבוק/כוס וגם הם חשים התרגשות גדולה כאשר הם מצליחים לשתות לבד.

המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.

Share This Post
Have your say!
00
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.