בא לכם להתפנק? פה תמצאו מתכון לפאי תפוחים שפשוט מרומם את מצב הרוח. מבטיחים לכם שאם יגיעו אליכם אורחים – לא תישאר אפילו חתיכה אחת מהפאי. מוזמנים לשתף את המתכון, וגם לכתוב בתגובות איך יצא הפאי. (קחו בחשבון שזמן ההכנה הכולל הוא שעה וחצי פלוס מינוס)
מצרכים לבצק
140 גרם חמאה
1.5 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
1/4 כפית מלח
1/2-1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות שקדים פרוסים
1 כפית קינמון
מצרכים למילוי
9 תפוחים קטנים עד בינוניים ירוקים
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס קמח
2 כפיות קינמון
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנת הבצק
מערבלים את החמאה במעבד מזון כדקה. (עד שהמרקם שלה חלק) מוסיפים את הביצה, סוכר, קינמון, שקדים, מלח ותמצית וניל (הכל, פרט לקמח). מערבלים כדקה. לאחר מכן מתחילים להוסיף בהדרגה את הקמח עדיין תוך כדי ערבול.
מוציאים מהמערבל, מעבירים למשטח עבודה מקומח. לשים מעט את הבצק כדי לוודא שלא נותרו בו חתיכות לא מעובדות. מחלקים לשני חלקים שווים. חלק אחד ישמש כבסיס, והשני יהווה "גג".
את שניהם מעבירים למקרר לחצי שעה. בינתיים מתפנים להכנת המלית.
אופן הכנת המלית
מקלפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות בתוך קערה. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי המלית – קינמון, מיץ לימון, קמח, סוכר חום, וחמאה. מערבבים היטב.
מוציאים את הבצק מהמקרר. לוקחים חצי אחד שיהווה את שכבת הבסיס, ומהדקים לתבנית פאי (או תבנית פיירקס עגולה). חשוב ששכבת הבצק של הבסיס תהיה דקה וכך גם הדפנות מכיוון שבצק זה מתנפח מאוד באפיה.
מעל שכבת הבסיס של הבצק שופכים את תערובת המלית ותופחים קלות פנימה עם היד, על מנת שהתפוחים יהיו מסודרים ו"שקועים" בתוך הפאי.
מעל תערובת התפוחים מפזרים חתיכות בצק מהחצי השני שהיה במקרר.
אפיה
מחממים תנור ל – 200 מעלות. אופים כרבע שעה עם כיסוי של נייר כסף (אלומיניום). לאחר מכן מורידים את נייר האלומיניום ואת הטמפרטורה ל – 180 מעלות וממשיכים לאפות כ – 30-40 דקות – תלוי בתנור ובחוזקו. הציצו מדי פעם לבדוק מה מצב הפאי.
יצא לכם פאי תפוחים טעים? שתפו אותנו בתגובות.
שני
פאי מדהים! התארחו אצלנו 3 זוגות חברים וכולם ביקשו לדעת מאיפה המתכון. שדרגתי את הפאי והוספתי לו גם אגוזים. יצא טעים מאוד.