שבוע 5 להריון

שבוע 5

השבוע החמישי להריון מכיל בתוכו המון התרגשות. בשבוע זה כבר קרוב לודאי שתוכלי לראות תוצאה חיובית בבדיקת הריון ביתית ובבדיקת דם לגילוי ההריון (בשתיהן בודקים את רמת הורמון ה – BETA HCG). עם כל ההתרגשות יש גם המון מתח ולחץ. מומלץ קודם כל להרגע, בכל זאת יש עוד הרבה זמן עד שהתינוק באמת ייצא לאויר העולם. את רק בשבוע 5. (רוצה לקרוא מה קורה בשבועות הבאים? כנסי לשבוע 6, או שבוע 7) יש אנשים שמעדיפים בשלב זה לשמור את הבשורה לעצמם ויש כאלו שמעדיפים לשתף. עשו מה שאתם מרגישים לנכון ואם מתחשק לכם לשתף את הקרובים לכם ביותר – עשו זאת. זה בהחלט יכול להוריד לכם אבן מהלב ולעזור לכם להתרגל לכך שאתם אכן בהריון. אם אתם רוצים לדעת מה תאריך הלידה המשוער, הכנסו למחשבון ההריון

שבוע 5 – איזה חודש זה?

שבוע 5 נמצא בטווח של החודש השני להריונך. זהו השבוע הראשון של החודש השני להריונך. לטבלת חודשי ההריון

מה מתרחש אצל העובר במהלך שבוע 5 להריון?

בשלב זה מתחילה להתפתח מערכת העצבים המרכזית של העובר. ההתפתחות של העובר מתחילה בשבוע זה במלוא עוצמתה ועד לשבוע 12 להריון העובר נמצא בתקופה בה הוא פגיע עד מאוד. בתקופה זו הוא בעצם מפתח כמעט את כל איבריו. מומלץ מאוד כבר בשלב זה של ההריון וגם במהלך שבוע 5 להקפיד על תזונה נכונה, ולהתרחק מאנשים חולים שכן הידבקות במחלות שונות בשלב זה עלולה להיות מסוכנת להתפתחותו התקינה של העובר.

מה מתרחש אצלך במהלך שבוע 5 להריון?

בשבוע 5 להריון יש נשים שאינן מרגישות דבר עדיין ולעומתן נשים שחוות המון תופעות לוואי. שני המצבים תקינים לחלוטין בשלב זה. תופעות מוכרות ותקינות לשלב זה הן כאבי ראש, עייפות, חולשה, כאבי גב קלים. החל מהשבוע החמישי להריון הרחם מתחיל לגדול, ולכן ייתכן כי תרגישי צורך לרוץ תכופות לשירותים, בחילות בוקר, ועוד. אצל נשים רבות מופיעה בשבוע זה רגישות בשדיים, עקצוצים או תחושת מלאות ונפיחות.  בשבוע החמישי להריון את עלולה לחוש עייפות רצינית מפני שגופך מייצר עכשיו כמות גדולה של דם כדי להעביר מספיק חמצן לעובר. העלייה בייצור הדם בשבוע 5 מאוד דרסטית ועלולה לגרום לתחושת עייפות כבדה ובנוסף גם קצב הלב שלך יתגבר. כל התופעות הללו תקינות ומתאימות לשבוע 5 להריון. בנוסף, גם אם אין לך אף אחד מהסימנים הנ"ל אין מקום לדאגה.

מה מומלץ לעשות בשבוע 5 להריון?

להמשיך לצרוך חומצה פולית, או להתחיל ליטול במידה וטרם התחלת

לצרוך הרבה נוזלים, בעיקר מים ולהשתדל לצרוך כמה שפחות משקאות כגון קפה, תה, קולה וכו'.

לבצע בדיקות סקר גנטיות (במידה וטרם עשיתם זאת)

לקבוע תור לרופא הנשים אשר יבצע עבורכם את מעקב ההריון – תור ראשון מומלץ לקבוע לשבוע 7 להריון, אז כבר אפשר לצפות בשק הריון.

להלן חלוקת חודשי ההריון לפי שבועות:

חודש 1חודש 2חודש 3חודש 4חודש 5חודש 6חודש 7חודש 8חודש 9
1,2,3,45,6,7,89,10,11,12,1314,15,16,1718,19,20,2122,23,24,25,2627,28,29,3031,32,33,34,3536,37,38,39,40

 

להלן חלוקת שבועות ההריון לפי שלישי ההריון:

שליש 1שליש 2שליש 3
1-1213-2829-40

כל הריון מתפתח בצורה אינדיבידואלית. הנאמר מעלה הנו בגדר ממוצע וייתכן כי הנאמר מעלה רלוונטי או אינו רלוונטי אלייך בשבוע ההריון הספציפי. המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר (ללדת) או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.

Share This Post
Have your say!
10
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.