קבלו מתכון מעולה לפלפלים ממולאים, זה מתכון לא מהקשים ביותר, אבל גם לא דקה עבודה. זמן עבודה משוער: שעה. אבל טעים לאללה!
מרכיבים
1/2 ק"ג בשר בקר (כתף, צלי, כבש, הכל הולך)
1 בצל (לבן או סגול)
1 כוס אורז
2 עגבניות מגוררות
שמן
פלפל
מלח
פפריקה
שמיר
פטרוזיליה
6-7 פלפלים אדומים/כתומים/ירוקים – איזה שתרצו
לרוטב
1 קופסא גדולה של רסק עגבניות
6-7 שיני שום קלופות וקצוצות
פפריקה
פלפל
מלח
אופן ההכנה
1. מטגנים בצל בשמן, עד להזהבה.
2. מוסיפים 1/2 כוס או כוס אורז (תלוי אם אתם מעדיפים שהפלפל יהיה יותר "בשרי" ופחות על בסיס אורז)
3. מוסיפים את הבשר, מפרידים אותו עם מזלג או כף, מערבבים הכל במשך מס' דקות.
4. מוסיפים את העגבניות וכל שאר התבלינים, פטרוזיליה ושמיר ומערבבים היטב.
5. לאחר מס' דקות, כשהכל מתערבב והבשר יחסית עשוי מורידים מהאש.
הכנת הפלפלים
חותכים את ה"מכסים" של הפלפלים, (בסיר אחרי שממלאים את הפלפלים נכסה אותם עם החלק שהורדנו) ומכניסים פנימה את התערובת עם הבשר. (יש למלא רק 2/3 כי בבישול האורז מתנפח)
הכנת הרוטב
1. מרתיחים בסיר אחר את רסק העגבניות עם מים ושום (2 כוסות בערך, טעמו מדי פעם את הרוטב והוסיפו מים במידת הצורך)
2. מכניסים את הפלפלים הממולאים לסיר, מצמידים אחד לשני, ומכניסים בעדינות בעזרת כף מן הרוטב שבסיר אל תוך הפלפלים. יש לחזור על פעולה זו כל רבע שעה במהלך הבישול.
3. לאחר שעה יש להוריד מהאש. בתיאבון!
שאלות ותשובות לגבי המתכון
האם אפשר לא להשתמש בפטרוזיליה או בשמיר? כן, אפשר לוותר על אחד מהם, אבל לא מומלץ לוותר על שניהם.
האם חייבים שום? כן, זה מוסיף המון.
יצא לכם יבש? כנראה לא שפכתם מספיק מהרוטב במהלך הבישול אל תוך הפלפלים.
רונית
גרוע גרוע גרוע! איך למען השם מכניסים פלפל ממולא פתוח לתוך סיר עם רוטב רותח?! לפחות תשימ תמונות.
מבאס ממש הכל נשפך