מחפשים מתכון קל ופשוט של חצילים ברוטב עגבניות מהמדהימים שטעמתם? בבקשה!
זמן הכנה: 40 דקות. שווה כל דקה.
מצרכים
2 חצילים בגודל בינוני – גדול
1/2 חבילה גדולה של עדשים ירוקים
שמן קנולה
4 חבילות גדולות של רוטב עגבניות
1 בצל גדול קצוץ
מלח
פלפל
2 כפות סוכר
כוס מים רותחים
3 עגבניות חתוכות דק ללא הקליפה
הכנת החצילים והעדשים
פורסים את החצילים לפרוסות. מטגנים במחבת (ניתן גם לאפות בתנור כ – 25 -30 דקות), לאחר מכן מייבשים אותם וסופגים עם נייר סופג את השמן. בינתיים מרתיחים את העדשים במים, ומורידים אותם מהאש כעשר דקות לאחר הרתיחה. מניחים את העדשים בצד, ליד החצילים. מתפנים להכנת הרוטב.
הכנת הרוטב
קוצצים בצל, מטגנים אותו עד להזהבה, מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות החתוכות, מלח, פלפל, סוכר, מים רותחים.
הוספת החצילים והעדשים לרוטב
מוסיפים את העדשים והחצילים, מכסים ברוטב, ומערבבים בעדינות. התבשיל אמור להיות מוכן לאחר כחצי שעה – 45 דקות. מדי פעם לבדוק טעמים, לערבב ולהוסיף מהתבלינים במידת הצורך.
מה אפשר להוריד/לשנות במתכון? אפשר בהחלט להכין גם ללא העדשים. לבחירתכם.
יצא טעים? שתפו בתגובות!