ד"ר גלעד רטן על נשירת שיער אחרי הלידה

נשירת שיער לאחר לידה

נשירת שיער אחרי לידה הנה תופעה מוכרת ונפוצה מאוד בקרב נשים. אם גם את סובלת מנשירה אחרי הלידה – דעי שאת לא לבד. למה מתרחשת נשירה אחרי הלידה? איך אפשר למזער את הנזק ומתי צריך להבדק אצל רופא? שאלנו את ד"ר גלעד רטן מס' שאלות בנושא.

למה מתרחשת נשירת שיער אחרי לידה אצל נשים?

נשירת שיער או הידלדלות השיער לאחר לידה הינה תופעה שכיחה ונורמאלית. בתקופת ההריון, עקב הפרשת הורמונים מוגברת השיער מאיץ את צמיחתו. לאחר הלידה אותה הפרשה הורמונלית שהייתה במהלך ההריון משתנה, והשיער עובר משלב של צמיחה מואצת לשלב של מנוחה ונשירה. הדבר יכול להתבטא בנשירה קלה או נשירה מסיבית. יש נשים שאצלן נשירת השיער תתחיל מיד לאחר הלידה ויש נשים שאצלן הנשירה תתחיל כמס' חודשים לאחר הלידה. אצל נשים מניקות התופעה של נשירת שיער אחרי הלידה יכולה להתחיל מעט מאוחר יותר מאשר אצל נשים שאינן מניקות.

נשירת שיער אחרי לידה

מתי מגיע מחזור חודשי לראשונה לאחר לידה?

כמה זמן לאחר הלידה מתחילה נשירת שיער וכמה זמן זה נמשך לרוב? 

התופעה מתחילה לרוב כמספר חודשים לאחר הלידה, וחולפת כעבור מספר חודשים ועד כשנה לאחר הלידה.

 איך אפשר לנסות לצמצם כמה שאפשר נשירת שיער אחרי לידה?

ראשית, אל דאגה, התופעה חולפת כמעט תמיד מעצמה ותוך מספר חודשים. על מנת למזער נזקים מומלץ להקפיד על תזונה מאוזנת ומגוונת. בנוסף, מומלץ גם לנשים מניקות וגם לנשים שאינן מניקות להמשיך לצרוך אומגה 3 ופרנאטל (או להתחיל ליטול במידה ולא נטלו בהריון) או כל מולטי ויטמין אחר במידה ונטלו במהלך ההריון.  בנוסף, לכל אשה מניקה אחרי לידה מומלץ מומלץ ליטול תכשירים אלה. מומלץ גם לנסות להפחית מתחים ולהגביר שעות שינה (נשמע לא מציאותי אך בהחלט אפשרי).

נשירת שיער אחרי לידה

מתי מומלץ להתייעץ עם רופא בנושא נשירת שיער לאחר הלידה?

העיקרון המנחה צריך להיות לא כמה שיער נושר ונשאר על המברשת, אלא כמה שיער נשאר על הראש. גם במידה ושנה ויותר לאחר הלידה ממשיך לנשור שיער – זה תקין כל עוד נשארת כמות גדולה של שיער על הראש ולא מתחילות התקרחויות באיזורים מסוימים. במידה והתופעה מדאיגה אתכן ולא חולפת מעצמה תוך מס' חודשים התייעצו עם הרופא המטפל אשר לרוב יבדוק רמות המוגלובין וברזל בדם, תפקוד בלוטת התריס ובדיקות נוספות ובמידת הצורך ייתן טיפול מתאים. במידה ונצפים איזורי התקרחות משמעותיים מומלץ לפנות לרופא עור המתמחה בשיער.

ד"ר גלעד רטן הנו רופא בכיר בביה"ח ליס, מנהל מרפאת היסטרוסקופיות ומומחה בגניקולוגיה. לאתר של ד"ר גלעד רטן

ג/ר/31/12/12

Share This Post
Have your say!
10
4 Comments
  1. That's a crackerjack answer to an interesting question

    Reply
  2. Furrealz? That's marvelously good to know.

    Reply
  3. A little rationality lifts the quality of the debate here. Thanks for corntibuting!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.