שבוע 12 להריון

שבוע 12

שבוע 12 להריון הגיע. מה קורה בשבוע זה? אצל העובר – המשך גדילה מואצת. עד סוף שבוע 12 להריון כבר יווצרו כל מערכות האיברים החיוניות ובהמשך ההריון הן רק יגדלו. אצלך – הסיכון להפלה בשבוע 12 יורד משמעותית וההריון מתחיל להיות יותר מבוסס בשלב זה. את עלולה להמשיך לחוש עייפות, בחילות ומומלץ בשלב זה לבצע בדיקת שקיפות עורפית. רוצים לקרוא מה קורה בשבוע 13 להריון? או שבוע 14?

רוצים לדעת מהו תאריך הלידה המשוער? כנסו למחשבון ההריון

שבוע 12 – איזה חודש זה?

השבוע ה-12 נמצא בטווח של החודש השלישי להריונך. זהו השבוע הרביעי של החודש השלישי להריונך. לטבלת חודשי ההריון לפי שבועות

מה קורה לעובר במהלך שבוע 12 להריון?

בשלב זה מערכות האיברים החיוניות של העובר נוצרו ונשאר להן רק לגדול ולהמשיך להתפתח. פניו של התינוק כמעט ושלמים. אורכו של העובר בשבוע 12 הוא בערך 7 ס"מ. לעובר בשלב זה מתחילה היכולת להזיז חלקים שונים בגופו. בשעה טובה בסוף השבוע הנוכחי תסיימו את השליש הראשון להריון ואתם נכנסים לתור הזהב של ההריון, התקופה בה אמורים לפחות הבחילות, כאבי הראש והעייפות הבלתי נגמרת. בנוסף, החל משבוע 12 להריון פוחת באופן משמעותי ביותר הסיכוי להפלה של העובר.

מה קורה איתך בשבוע 12?

בשבוע 12 להריון כבר נחשב יחסית בטוח לספר לחברים ומכרים שאתם בהריון. כמובן שזה החלטה שלכם מתי לספר, אבל דעו כי רוב ההפלות מתרחשות במהלך השליש הראשון להריון ומשעברתם אותו בשלום – אתם יכולים להרגיש יותר בנוח עם פרסום דבר ההריון. במידה ועדיין ההריון אינו נראה (בהריון ראשון לעיתים לא רואים גם עד חודש חמישי) קחו את הזמן ותחליטו לספר כשתרגישו בנוח.

שבוע 12 – מחסור בשינה ועייפות

יש נשים רבות שסובלות ממחסור בשינה בשלב זה של ההריון. שבוע 12 יכול להיות מאופיין בקשיי הירדמות או התעוררות רבה במהלך הלילה בגלל לחץ על שלפוחית השתן. המשיכי והקפידי על שתיה מרובה, אך השתדלי לשתות פחות בשעות הערב על מנת לנסות להפחית את מס' ההתעוררויות בלילה.

הרגשת צינון או נזלת

בשבוע 12 להריון ייתכנו הרגשות של אף סתום, נזלת, ותחושת התקררות לעיתים. זה תקין בהחלט לשלב זה של ההריון.

מה מומלץ לעשות במהלך שבוע 12?

לשתות הרבה מים ולנוח מתי שאפשר

לבצע פעילות גופנית מתונה שתעזור לך לשמור על כושר הגוף

בשבוע 12 מומלץ כבר להיות אחרי או להתקרב לבדיקת שקיפות עורפית (אותה יש לבצע עד תחילת שבוע 14).

כל הריון מתפתח בצורה אינדיבידואלית. הנאמר מעלה הנו בגדר ממוצע וייתכן כי הנאמר מעלה רלוונטי או אינו רלוונטי אלייך בשבוע ההריון הספציפי. המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר (ללדת) או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.

Share This Post
Have your say!
20
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.