שבוע 8

שבוע 8

במהלך שבוע 8 להריון הדברים בהחלט מתקדמים. אצל העובר – צפיה בדופק העובר השבוע תתאפשר בוודאות, העובר ממשיך בגדילה, איברי המין מתחילים את בנייתם ובנייתה של מערכת העצבים בשיאה. אצלך – ייתכנו עייפות, חולשה, בחילות, כאבי בטן, תחושת נפיחות ומצבי רוח משתנים. למחשבון הריון לחישוב מועד לידה משוער

שבוע 8 – איזה חודש זה?

שבוע 8 נמצא בטווח של החודש השני. זהו השבוע הרביעי והאחרון של החודש השני להריונך. לטבלת חודשי ההריון לפי שבועות

מה קורה לעובר במהלך שבוע 8 להריון?

העובר ממשיך וגדל בקצב מסחרר. בסוף שבוע 8 הוא כבר יגיע לאורך של כ – 2-2.5 ס"מ. מערכת העצבים של העובר בשיא בנייתה, ולקראת סוף שבוע 8 אמורה להיות מושלמת. מבנה העיניים גם הוא כבר כמעט והושלם. גודל ראשו של העובר וגופו כמעט שווים בגודלם בשלב זה. איברי המין מתחילים להתפתח בשלב זה אך רק בשבוע 14 בערך ניתן יהיה לומר בוודאות אם העובר שלכם הוא בן או בת. העובר בשבוע 8 כבר מתחיל לקבל צורה אנושית – יש לו כבר לא מעט איברים, אך הכל עדיין מאוד בקטן.

שבוע 8 – בטן

אין סיכוי שיש לך כבר בטן של ממש, ישנה אולי נפיחות מההורמונים המשתנים בתקופת ההריון, אבל העובר עצמו כמעט ולא שוקל, כך שזה לא הוא שגורם לבטן לתפוח, רק הורמונים.

עובר אחד או תאומים? (או אולי שלישיה?)

בשבוע 8 כבר אפשר בהחלט להבחין בדופק בבדיקת אולטראסאונד. באותה בדיקה הרופא גם יוכל לומר אם מדובר בהריון של עובר אחד או יותר (הוא יבדוק כמה שקי הריון קיימים, לרוב במידה ומדובר בתאומים – ייצפו 2 שקי הריון, אך יש גם מקרים בהם תאומים יחלקו שק הריון אחד).

מה קורה איתך בשבוע 8?

שבוע 8 – עייפות וחולשה

בשבוע 8 להריונך סביר להניח שתחושי עייפות, חולשה או תשישות מסוימת. השתדלי לנוח כמה שניתן, ואל תבצעי מטלות שיכולות לחכות למחר. חשוב שתקשיבי לגופך ודאגי לנוח כשצריך. שתיית מים יכולה לסייע, מומלץ להקפיד על שתיה מרובה. במידה והסימנים הללו אינם מוכרים לך מההריון שלך – מה טוב. במידה והדברים מוכרים לך – דעי שזה תקין לשלב זה של ההריון.

שבוע 8 – בחילות הקאות וכאבי בטן

בנוסף, במהלך שבוע 8 את עלולה לחוש בחילות קלות או חריפות, המנעות או סלידה ממאכלים מסוימים בהחלט נפוצים בשלב זה וייתכנו גם ביקורים תכופים בשירותים. גם שלשולים, הקאות, וכאבי ראש, כל זאת הודות להורמונים המציפים את גופך וכמות הדם הרבה הזורמת בגופך על מנת לתמוך בהריון. הרבה נשים מספרות שבשבועות 7-9 הן חוו כאבי בטן מסוימים, התכווצויות שככל הנראה נובעות מהתכווצות הרחם ועוד. אל תפחדי במידה ואת חשה כאבי בטן קלים, לא מדובר בהריון מחוץ לרחם. הריון מחוץ לרחם אינו תופעה כה נפוצה ובמידה ומתרחש הריון מחוץ לרחם – הכאבים הם בלתי נסבלים ואין מקום לטעויות. את תדעי בוודאות במידה ובכך מדובר. אם את חשה כאבי בטן קלים בלבד, שעוזבים ואינם נשארים – הסירי דאגה מליבך. מה אוכלים כשיש בחילות בוקר בהריון?

בשלב זה של ההריון מומלץ כבר לגשת לבדיקת אולטראסאונד ראשונה שתוודא את גיל ההריון, את תקינותו (צפיה בדופק העובר) והאם מדובר בהריון של עובר אחד או מרובה עוברים. במידה וכבר עברתם את בדיקת האולטראסאונד הראשונה בה נצפה דופק העובר, שק ההריון והריון במצב תקין מומלץ לקבוע תור לבדיקת שקיפות עורפית אותה ניתן לבצע בין שבוע 11 לשבוע 13+6.

להלן חלוקת חודשי ההריון לפי שבועות:

חודש 1חודש 2חודש 3חודש 4חודש 5חודש 6חודש 7חודש 8חודש 9
1,2,3,45,6,7,89,10,11,12,1314,15,16,1718,19,20,2122,23,24,25,2627,28,29,3031,32,33,34,3536,37,38,39,40

 

להלן חלוקת שבועות ההריון לפי שלישי ההריון:

שליש 1שליש 2שליש 3
1-1213-2829-40

 

מה מומלץ לעשות במהלך שבוע 8 להריון?

להקפיד על תזונה נכונה ומאוזנת ולהרבות בשתיית מים

להמשיך לצרוך חומצה פולית, במידה וטרם ביקרתם אצל רופא הנשים – כשתגיעו אליו בקשו מרשם או שאלו על איזה מוצר ספציפי הוא ממליץ.

להפחית בצריכת קפאין ומזונות מסוכרים ומלוחים, שכן חומרים כגון קפאין חודרים את השיליה ועלולים להגיע לעובר. במהלך 12 השבועות הראשונים להריון מומלץ להקפיד יותר ולהמנע מחומרים העלולים לסכן את התפתחותו של העובר, שהנו מאוד פגיע בשלב זה של התפתחותו.

להגיע לבדיקת אולטראסאונד אצל רופא הנשים שיבצע עבורכם את מעקב ההריון, על מנת לוודא את תקינותו של ההריון, והאם מדובר בעובר אחד או יותר.

במידה ועדיין לא ביצעתם – מומלץ לעשות בדיקות שחשוב לבצע בתחילת הריון – בדיקות סקר גנטיות, בדיקת דם לגילוי נוגדני אדמת, טוקסופלזמה, CMV וסוג הדם שלך והאם הוא חיובי או שלילי. שבוע 8 הנו זמן קריטי בהריון, אנא הקפידו על הוראות משרד הבריאות על מנת לשמור על בריאותכם ובריאות העובר שלכם.

כל הריון מתפתח בצורה אינדיבידואלית. הנאמר מעלה הנו בגדר ממוצע וייתכן כי הנאמר מעלה רלוונטי או אינו רלוונטי אלייך בשבוע ההריון הספציפי. המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר (ללדת) או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.

Share This Post
Have your say!
30
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.