דייסה לתינוקות
אם אתם שוקלים להתחיל לתת לתינוק דייסה, בעיקר אם הוא מתחת לגיל שנה, אנו ממליצים מס' דברים:
התייעצו עם רופא הילדים לפני שאתם נותנים דייסה לתינוקות
לא בטוח שמתן דייסה זה הדבר הכי אידיאלי לתינוקות בני כמה חודשים. אם אתם שוקלים להתחיל לתת דייסה לתינוק – התייעצו עם רופא הילדים שלכם, גם לגבי האם לתת דייסה וגם לגבי סוג הדייסה שמומלץ לתת בהתאם לגיל של התינוק שלכם. דייסה הרבה פעמים ניתנת לתינוקות אשר לא עולים מספיק במשקל.
האם מתן דייסה לתינוקות עוזרת לתינוק לישון טוב יותר בלילה?
לא באופן ודאי ולא אצל כולם. שמענו על הרבה תינוקות שהדייסה "הפילה" אותם בלילה ושישנו עד הבוקר, ושמענו על תינוקות שהדייסה עוררה אצלם בעיות בקיבה ועקב כך שיבשה להם את השינה ושמענו על תינוקות שהדייסה כלל לא השפיעה עליהם. אל תתלו תקוות בכך שמתן הדייסה לפני השינה ישפר לכם ולתינוק את הלילה.
טיפים חשובים לפני שנותנים דייסה לתינוקות:
גודל הפטמה בבקבוק
אם אתם נותנים דייסה לתינוק/ת שלכם וודאו שהחור של הפטמה מתאים. קנו פטמה רב שלבית או פטמת צלב (שאלו בחנות שבה תקנו מה מתאים לדייסה) – בשום אופן אל תחוררו באופן עצמאי פטמה שקיימת בבית ואל תנסו להרחיבה. זה מסוכן לתינוק. בפעם הראשונה שאתם נותנים דייסה לתינוק בבקבוק היו ערניים ובדקו האם הפטמה מתאימה לתינוק. אם התינוק בוכה כאשר אתם נותנים לו דייסה ייתכן שהוא מתקשה להוציא את הנוזל מהבקבוק, ייתכן שהפטמה לא מתאימה, או שהפטמה גדולה מדי ויוצאת לו כמות גדולה מדי בשבילו, או שהוא פשוט לא אוהב את המרקם של הדייסה.
לא לשים דייסה לתינוקות בתוך מים חמים או רותחים
כאשר אתם מכינים את הבקבוק עם הדייסה, קודם הכניסו את אבקת התחליף חלב למים, ערבבו, לאחר מכן הכניסו את הדייסה, שוב ערבבו ורק אז חממו את הבקבוק! אל תכניסו למים חמים או רותחים את הדייסה מכיוון שעלולים להווצר גושים שיחסמו את יציאת הדייסה מהבקבוק ושעלולים לסכן את התינוק. תמיד בדקו את הטמפרטורה לפני הגשה לתינוק (טעמו בעצמכם מהבקבוק את הדייסה)
להתחיל בקטן
בפעמים הראשונות שימו לתינוק כף אחת בלבד של הדייסה – מומלץ להתחיל בקטן ואם זה הולך טוב אפשר בהמשך להגדיל את הכמות. גם בגלל שהמרקם והטעם חדשים לתינוק וגם על מנת לוודא שהתינוק לא אלרגי.
לא לחמם דייסה לתינוקות במיקרוגל
גם אם אתם נותנים את הדייסה בבקבוק וגם אם אתם נותנים עם כפית – אל תחממו במיקרוגל. זה גם מסוכן וגם יכול ליצור גושים, וגם חלק מהסיבים התזונתיים הולכים לאיבוד. באופן כללי עדיף להמנע מחימום במיקרוגל גם של בקבוק רגיל. החום אף פעם לא מתפזר בצורה שווה ועלול לגרום להתחממות יתר בחלקים מסוימים של הבקבוק ולכוויות לתינוק במקרים מסוימים. זהירות.
לא בכוח – אם התינוק מביע התנגדות, אל תכריחו אותו. יכול להיות שהטעם לא מוצא חן בעיניו, יכול להיות שהוא מתקשה עם המרקם וכו'.
המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.