הנקת תאומים – האם אפשרי?

הנקת תאומים

רוב האמהות המצפות לתאומים מתכוננות כבר בהריון לכך שלאחר הלידה תיאלצנה לוותר על ההנקה. נראה שהנקת תאומים נתפסת בחברה כמשימה בלתי אפשרית. אז נכון, מדובר במשימה מאתגרת ולא פשוטה אבל בהחלט ברת ביצוע. מיכל ברס, מדריכת קורסי הכנה מותאמים לתאומים, מיילדת ואחות במחלקת יילודים מסבירה.

הנקת תאומים דורשת סבלנות, היערכות לוגיסטית והרבה אורך רוח. ההנקה עצמה אפשרית בכמה שיטות, כל אם בוחרת את השיטה שאליה היא מתחברת יותר, או שמתאימה יותר לסגנון ולאורח חייה. לא משנה באיזו שיטה תבחרו, הכי חשוב – שתרגישו בנוח עם הבחירה שלכם.

אז איך בעצם מתבצעת הנקת תאומים? ישנן מס' אופציות:

    • הנקת התאומים בו זמנית – כאשר כל אחד על שד אחר. קצת מסורבל אבל בהחלט אפשרי בסיוע של מלווה והרבה כריות לתמיכה. כיוון שלכל תינוק קצב יניקה שונה, וקצב היניקה הוא זה שמשפיע על כמות ייצור החלב בשד חשוב להחליף בין הצדדים מדי פעם ולתת לכל תינוק לינוק כל פעם משד אחר, על מנת לאזן את תחושת היניקה בין שני השדיים, ולהביאם לרמת מלאות דומה.
    • הנקת כל תינוק בנפרד –  שיטה זו אפשרית, אבל לוקחת הרבה זמן ועשויה להיות מתישה. במידה ומאכילים את אחד התינוקות והשני ישן – זה אפשרי ובמידה ואחד מתעורר בעוד השני אוכל, אפשר "למשוך זמן" במידה ויש מלווה בבית שיכול להחזיק את התינוק השני עד "שיגיע תורו". כמובן שהנקת תאומים בשיטה זו מאלצת לרוב את אחד מהם להמתין להאכלה, דבר אשר עלול להיות מלווה בבכי וצעקות, קחו זאת בחשבון.
    • הנקת תינוק אחד ומתן בקבוק עם חלב אם שאוב לתינוק השני ע"י המלווה – זו השיטה האופטימלית, אותה מאמצות רוב האמהות. שיטה זו אופטימלית מכיוון שהיא מאפשרת לאם זמן איכות מצוין עם כל תינוק בנפרד, ובמקביל מאפשרת לתינוק שמואכל בחלב שאוב לפתח יחסי קרבה עם בן הזוג או מלווה אחר שבסביבה (סבא, סבתא וכו').

      מהם היתרונות הבולטים בהנקת תאומים?

      מעבר להזנה הבריאה והאופטימלית של כל תינוק בחלב אם, הנקת תאומים מאפשרת מגע קרוב של האם עם כל אחד מהתינוקות, כאשר כל אחד מהם מקבל מספיק "זמן אמא". במידה והתינוקות זהים, ההנקה גם עוזרת לאם להבדיל בין התאומים ביתר קלות ואף מסייעת לה להתייחס אל כל אחד מהתאומים כאל ישות נפרדת כבר מההתחלה. בנוסף, תאומים רבים נולדים לפני המועד ושוהים בפגיה. מחקרים מעידים על כך שהזנת פגים בחלב אם משפרת באופן ניכר את מצבם הבריאותי, מסייעת לעליה במשקל ומקצרת את זמן השהיה בפגיה.

      בהנקת תאומים בהחלט קיימים אתגרים, זה לא פשוט, אבל כל עוד ניגשים לעניין בידיעה שזה לא הולך להיות פיקניק ושיש להיערך בהתאם, ניתן להתמודד עם כך יותר בקלות. להלן מס' טיפים:

      1.ניהול רישום וסדר האכלה – חשוב, לפחות בתקופה הראשונה לאחר הלידה לנהל טבלה של מי אכל, מתי ומאיזה צד. אח"כ כבר אין בעיה להבין ולקלוט את סימני הרעב של כל תינוק, ומאיזה צד התבצעה ההנקה האחרונה, כיוון שהתחושה בשד ממנו התבצעה ההנקה האחרונה תהיה של שד קל יותר לעומת השד השני, שיהיה מלא יותר וגדוש.

      2. שמירה על כמויות החלב –  כמות החלב היא עניין של ביקוש והיצע, ככל שהתינוקות יינקו יותר מהשד – כך השד ייצר יותר חלב. כלומר שככל שתניקי או תשאבי יותר חלב, יהיה לך יותר חלב. כן, כן,  גם לשניים, אל דאגה.

      מיכל ברס היא מיילדת ואחות במחלקת ילודים. מעבירה קורסי הכנה ללידה (גם קורסים מותאמים לתאומים), ייעוץ הנקה וטיפול בתינוק.לדף הפייסבוק של מיכל

      המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית.  האתר או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.

Share This Post
Have your say!
00
1 Comment
  1. מסכימה איתך, אני אמנם הנקתי את התאומות שלי לא עד גיל שנה, אבל בהחלט הצלחתי להחזיק עם ההנקה במשך כמה חודשים טובים וזה הכל שאלה של כמה משקיעים ומוכנים להקריב עבור זה.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.