טיפים להתנהלות נכונה בזמן הלידה

טיפים ללידה

אספנו עבורכם מס' טיפים כלליים לגבי התנהלות במהלך הלידה שיכולים לדעתנו להיות מאוד שימושיים, והעיקר שתהיה לידה קלה.

לא להתבייש מהצוות הרפואי!

לידה אמנם זה דבר טבעי, אבל תמיד יכולות לקרות תקלות. הצוות הרפואי תמיד יכול להיות עייף או מחפף, ואתם לא רוצים שזה יקרה דווקא במשמרת שלכם. בשבילם זו עוד משמרת. בשבילכם זה הארוע הכי משמעותי בחיים. אם משהו לא נראה לכם – להגיד ומייד. יש לכם הרבה יותר זכויות במהלך הלידה ממה שנדמה לכם. אתם הקובעים על הגוף של היולדת ועל העובר עצמו. הצוות יכול לעבוד כמובן, אבל לעדכן אתכם בכל דבר שנעשה ומדוע הוא נעשה. תהיו תמיד בעניינים ואל תתביישו לשאול שאלות לאורך כל הדרך. בנוסף, אם מישהו מהצוות מדבר אליכם לא יפה או בצורה לא נאותה – בקשו להחליפו ואמרו שאינכם מוכנים שיטפל בכם.

אם אתם מתכננים לקבל אפידורל במהלך הלידה

בקשו לקבל הכנה לאפידורל ממש לאחר ההגעה לחדר הלידה. כדי לקבל אפידורל צריך לקבל עירוי של ליטר לוריד, ולוקח זמן עד שהעירוי מחלחל. בנוסף, המרדים הוא אדם עסוק ומבוקש מאוד בחדרי לידה, לכן אל תחכו עם זה. התריאו בפני המיילדת שאתם מעוניינים באפידורל כי עדיף להקדים מאשר להשאר בלי! עם זאת, מומלץ לקבל אפידורל בפתיחה 5-6 ולא לפני, על מנת שהאפידורל ישפיע עד סוף הלידה וכדי שהפתיחה תתקדם. אל תפחדי לבקש תגבור של האפידורל במידה ואת עדיין מרגישה כאבים/מפחדת שייגמר. (קרו מקרים שהשפעת האפידורל פגה ברגע הלא מתאים, וגם קורה הרבה שהאפידורל לא משפיע כלל ואז צריך לבקש שהמרדים יגיע שנית).

צפצופי מוניטור במהלך הלידה

במהלך הלידה מתחברים למוניטור אשר בודק את דופק העובר. ייתכן כי במהלך הלידה המוניטור יצפצף מדי פעם. הרבה פעמים יש תקלות במוניטורים הללו והם מתריאים שיש ירידה בדופק העובר כשזו לא באמת מתרחשת, אבל לעיתים המוניטור מצפצף כשבאמת דופק העובר יורד. כאשר המווניטור מצפצף דרשו התייחסות והסבר מלא מדוע זה קרה. שלא סתם יגידו לכם שזו: "תקלה של המוניטור". לפעמים זה תקלה ולפעמים באמת יש בעיה בדופק העובר. היו גם אתם עם היד על הדופק והיו ערניים. היו פעילים בלידה, ואל תסתמכו אך ורק על הצוות. לעיתים גם הם טועים.

צילומים בלידה

צלמו ותעדו את הרגעים הנדירים הללו (כמובן מהזוית הנכונה..), צלמו את העובר צילום ראשון ברגע שמניחים אותו עליכם, הצטלמו שלושתיכם יחדיו (כמובן אם המצב מאפשר). הרגעים הללו נדירים ולא חוזרים כ"כ מהר.

שימור דם טבורי בלידה

במידה והחלטתם לשמר דם טבורי לפני הלידה, בסיום הלידה אל תשכחו (מרוב התרגשות) להודיע לנציג של החברה אותה שכרתם שתבצע עבורכם את הקפאת הדם הטבורי להגיע לחדר הלידה לאסוף את הדם הטבורי. לקבלת פרטים על איסוף דם טבורי הקליקי כאן

שמרו על ראש פתוח במהלך הלידה

אל תפחדו מהצוות הרפואי ומסיפורי לידות אחרים ששמעתם על יחס זוועתי מצד הצוות, או על לידות שהתרחשו במסדרון כי לא היה חדר לידה פנוי. כל אלו סיפורים שקרו לאחרים וסביר להניח שלא יקרו לכם. תגיעו לביה"ח בגישה חיובית ושמרו עליה גם במהלך הלידה, וגם אם מתחלפות לכם מיילדות באמצע הלידה וגם אם זה לא נראה בדיוק כפי שתכננתם, שמרו על גישה חיובית ותראו שזה ישפיע על מהלך העניינים לטובה. (כל זאת בכפוף כמובן לזה שהכל מתנהל בצורה תקינה. אם משהו לא נראה לכם – התריאו ודרשו מה שמגיע לכם).

נסו להנות מהחוויה

לידה זה ארוע גדול, אם לא הגדול שבחייכם. היו שם בכל רגע ורגע.

Share This Post
Have your say!
00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.