3 מתכונים מנצחים ליום הולדת

עוגת שוקולד, עוגת בצק סוכר וקאפקייקס ליומולדת שנה

עוגת שוקולד, עוגת בצק סוכר וקאפקייקס ליומולדת שנה

אם אתם מאלה שמתלבטים איך להכין עוגה או כיבוד ליומולדת של התינוק/ילד שלכם הגעתם למקום הנכון. הכנו עבורכם 3 מתכונים שונים, טעימים ושילדים מאוד אוהבים, אשר מבוססים על עוגת שוקולד פשוטה. מתאים גם ליומולדת ראשונה. אם אתם מכינים את אחד המתכונים אתם מוזמנים לשתף אותנו לגבי איך יצא לכם בתחתית הכתבה או בעמוד הפייסבוק שלנו.

// ]]>מתכון לעוגת שוקולד פשוטה אבל טעימה שמתאימה לימי הולדת

עוגת שוקולד לעצלניות (ועצלנים)

זמן הכנה לפני האפיה: 10 דקות. זמן אפיה: 40 דקות.

מצרכים:

5 ביצים בינוניות

כוס סוכר

כוס אבקת שוקולית (לא קקאו)

גביע שמנת חמוצה

כוס שמן

שקית סוכר וניל

כוס קמח רגיל

כפית אבקת אפיה (או כוס קמח תופח במקום הקמח הרגיל)

הוראות הכנה:

מערבבים את כל המצרכים פרט לקמח ולאבקת אפיה, אותם משאירים לסוף. מנפים את הקמח מעל התערובת עם מסננת ומערבבים. (כמות זו תספיק לכם ל- 2 תבניות אינגליש קייק – מלבניות).  יוצקים לתבניות ומכניסים לתנור.

הוראות אפיה: 170 מעלות, 40 דקות.

אפשר גם לגרד מקופלת מעל העוגה,להוסיף עדשים צבעוניים, להוסיף שוקולד צ'יפס וכו'.

בזמן שהעוגה בתנור אפשר להכין את הציפוי לעוגה:

מצרכים

מיכל שמנת מתוקה

הוראות הכנה לציפוי:

יש להרתיח את השמנת עם קורט מלח עד לרתיחה. ליצוק את השמנת הרותחת על השוקולד. לערבב. ולמרוח על העוגה לאחר שהצטננה ויצאה מהתנור.

למשקיענים: אפשר לקנות תבניות סיליקון של הלו קיטי, לבבות, פרחים, רכבות וכו'. ניתן גם לקנות דפים אכילים, אותם מדביקים על העוגה וזה משדרג אותה מאוד – אפשר לקנות דפים אכילים עם ציורים של  דרדסים, חיות וכו'.


קאפקייקסקאפקייקס

זמן הכנה לפני אפיה: 10 דקות. זמן אפיה: רבע שעה. הכנת הציפוי – 10 דקות. יש לזלף סמוך להגשה.

מצרכים:

40 גר' אינסטנט פודינג

50 גר' סוכר

2 מיכלים של שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

עבור הקאפקייקס עצמם – אפשר להשתמש במתכון של עוגת השוקולד לעצלנים (העוגה למעלה) או בכל מתכון של עוגה בחושה. (גזר/וניל/קפה/דבש וכיו"ב) ולמזוג את התערובת למנג'טים אישיים.

לאחר מכן, ליצירת הציפויים על הקאפקייקס מקציפים את כל החומרים הרשומים ברשימת המצרכים מעלה בעזרת מיקסר. מחלקים לקערות כדי להוסיף לכל קערה תוספת שונה (אלא אם כן רוצים שכל הקאפקייקס יהיו באותו טעם וצבע).

ניתן להכין בטעמי קפה, עוגיות אוריאו, שוקולד מריר, צבע מאכל, מרשמלו.

אוריאו – מרסקים במעבד מזון 100 גרם עוגיות. (לרסק דק על מנת שיעבור בשקית זילוף). מוסיפים את העוגיות לתערובת ומערבבים. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר משונן או חלק, ומעבירים למקרר להתייצבות לשעה- שעתיים, אפשר גם ללילה. לאחר מכן מזלפים בתנועות ספירליות על הקפקייקס. מקשטים בעוגיה.

מרשמלו – מוסיפים מעט צבע מאכל סגלגל או שתי כפיות של מיץ סלק ומערבבים עד לקבלת גוון סגול בהיר, מעבירים לשקית זילוף להתייצבות לשעתיים. לאחר מכן מזלפים בתנועות ספירליות על הקפקייקס. מקשטים במרשמלו.

הוראות אפיה: רבע שעה. 170 מעלות.

למשקיענים: תוספות אפשריות נוספות: קקאו, קפה, ממרח חלבה, פירות יער וכל העולה על רוחכם. אפשר בהחלט להתפרע כאן.

עוגת יומולדת שנה בצק סוכרעוגה שוקולד מצופה בבצק סוכר – למשקיענים

עוגה מרשימה אך קלה יחסית להכנה. זמן הכנה כולל: 4 שעות. מצריך הליכה לסופר ולחנויות שמתמחות בקונדיטוריה ואפיה או חנויות למסיבות ילדים כמו הילולה.

הבסיס לעוגה:

עוגת השוקולד הראשונה לעצלנים, לכן המצרכים הם אותם המצרכים שנדרשים עבור עוגת השוקולד הראשונה בכתבה.

ציוד נדרש:
רינגים (תבנית אפיה ללא תחתית) בגדלים 24 ו – 18.
מגש יציב להנחת העוגה כשהיא מוכנה, היא כבדה. (אפשרי מגש עץ חזק)
קרטון לעוגה חתוך בקוטר 24 ס"מ.
קיסמים רגילים
קורנפלור
אבקת סוכר
שיפודי עץ עבים (ניתן למצוא בסופר)
קאטר (כדי לחתוך את השיפודים שמייצבים את העוגה)
אלמנטים קנויים כמו צורות שונות של בצק סוכר – בחנויות אפיה או חנויות שמוכרות ציוד לימי הולדת לילדים.
חצי ק"ג בצק סוכר של המרשלג. (ניתן לקנות בכל סופר)
ממרח שוקולד אהוב
מערוך

הוראות הכנה: לעוגת בצק סוכר של 2 קומות (כמו בתמונה)

זמן אפיה: כל עוגה כ – 45 דקות, עדיף בנפרד. 175 מעלות.

משמנים רינג בחמאה או בשמן. מצפים אותו בנייר כסף. אופים את העוגות בתנור (עדיף בנפרד) במשך 45 דקות או עד שנועצים קיסם ורואים שמוכן ומניחים לצינון.

מוציאים את הרינג בזהירות, אם צריך חותכים מסביב לעוגה, ואם פני העוגה לא ישרה, אפשר ליישר ע"י חיתוך עם סכין חדה.

מניחים את העוגה הגדולה (גודל 24) על מגש העץ ואת העוגה הקטנה על הבסיס הזמני (הקרטון). מחכים שיתקררו.

העוגה התחתונה:

טובלים קיסם שיניים בצבע מאכל, על מנת לקבל כמות קטנה של צבע מאכל על הקיסם, ואז לשים 250 גר' בצק סוכר אליו מכניסים את הכמות הקטנה של הצבע מאכל שלקחנו עם הקיסם.

מערבבים את צבע המאכל בתוך בצק הסוכר על מנת שיקבל צבע.

מצפים את העוגה הגדולה בממרח שוקולד או בגנש ( הגנש יכול להיות כמו הציפוי מהעוגה הראשונה – 250 גר' שמנת מתוקה, 250 גר' שוקולד מומס, להרתיח את השמנת עם קורט מלח, ליצוק על השוקולד ולערבב).

לאחר מכן מרדדים את הבצק סוכר עבור העוגה הגדולה על מערוך. "לוקחים" את הבצק עם המערוך ולאט לאט ובזהירות מניחים אותו על העוגה.

בעזרת הידיים מיישרים את פני השטח של העוגה ואת הצדדים. זוהי עוגת הבסיס.

העוגה העליונה:

חוזרים על התהליך של ציפוי העוגה והכנסת צבע המאכל (מומלץ עם צבע שונה) עבור העוגה העליונה.

לאחר מכן, חותכים שיפודי עץ בגובה העוגה התחתונה על מנת לייצב אותה ושמים בהיקפי העוגה. לאחר מכן מניחים בזהירות עליה את העוגה העליונה.

הדבקת האלמנטים הקנויים מבצק סוכר על העוגה

מערבבים חצי כוס אבקת סוכר עם שתי כפיות מים, עד לקבלת מרקם סמיך. את התערובת הנ"ל מורחים עם מברשת או כפית על הצד האחורי של האלמנטים הקנויים ומדביקים על העוגה. (רויאל אינסטנט)

מחכים שהעוגה תתייבש, תלוי בעובי הציפוי. לא לשים במקרר. לשמור בטמפרטורת החדר עד להגשה. אם חם – להדליק מזגן.

אהבתם את המתכונים? השתמשתם? שתפו אותנו לגבי איך יצא לכם! כאן בתגובות למטה, או בעמוד הפייסבוק שלנו!

Share This Post
Have your say!
00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

מעבר לסרגל הכלים