חבילת לידה
אם הגעתם לשלב של הזמנת חבילת לידה לתינוק שלכם אתם וודאי מבולבלים. מצד אחד הגעתם לשלב שאפשר להתחיל לבזבז ולקנות דברים עבור התינוק שבדרך וזה מרגש, אבל עד שתגיעו לסגירת ההזמנה המיוחלת תתקלו בהמון אנשי מכירות חלקלקים שיפתו אתכם לרכוש הרבה מוצרים מיותרים. דוגמאות נבחרות הן: "פח מיוחד לחיתולים" או "מייבש בקבוקים" (שזה בסה"כ שם מפוצץ לסטנד ששמים עליו כלים לייבוש..). מצד אחד, קיימת התרגשות גדולה ורצון לקנות את הדברים הכי טובים עבור התינוק שבדרך ומצד שני – לא כדאי לעשות קניות מיותרות. אנחנו כאן על מנת לעשות לכם סדר לגבי מה אתם ממש צריכים ומה ממש מיותר. שנתחיל? (המדריך הכתוב מטה הוא ארוך ומפורט מאוד, את המדריך הקצר יותר אשר כולל גם הוא את כל מה שצריך לקנות בהזמנת לידה ניתן למצוא כאן)
ענייני עגלה:
עגלה – זו ההוצאה הכי משמעותית בהזמנת חבילת לידה. גם מבחינת עלויות וגם מבחינת משמעות הקניה – העגלה תשמש אתכם רבות אחרי הלידה וחשוב מאוד לבחור נכון). עשו סקר מקיף ותקנו רק כשאתם בטוחים. אנו מאוד ממליצים לקנות עגלה שיש לה גם אמבטיה ולא להסתפק בעגלות שמבטיחות שהטיולון מתכוונן לכמעט 180 מעלות ושאפשר לשים בהן את הילד כבר מגיל 0. אמבטיה מאפשרת לתינוק 2 דברים שאינם מתאפשרים בעגלות ללא אמבטיה: יכולת תזוזה חופשית של התינוק והשכבה על הבטן. בחודשים הראשונים לחיי התינוק מאוד חשוב להשכיבו על הבטן ולתת לו יכולת תזוזה. אלו 2 דברים שלא מתאפשרים בעגלות שאין בהן אמבטיה. וכן, עגלה עם אמבטיה תעלה לכם הרבה יותר, אבל זו הבריאות של התינוק שלכם.
סדינים לעגלה – קנו חבילה של 3 סדינים לאמבטיה של העגלה.
שמיכה לעגלה – עדיף שתהיה לכם שמיכה נפרדת לעגלה ולמיטה – אל תערבבו, השמיכה לעגלה נמצאת בחוץ ומתלכלכת ולא מומלץ להכניס אותה למיטה ולהיפך. (אפילו שבהתחלה מכבסים הרבה את הכל)
תיק לעגלה – תיקים לעגלה היום מאוד יקרים, אבל שווים את ההשקעה. תיק טוב לעגלה חוסך זמן ועושה שקט בראש, שיש בו מקום לכל מה שצריך לקחת כשיוצאים עם התינוק (ותאמינו לנו, יש ה-מ-ו-ן מה לארוז איתכם כשיוצאים עם התינוק מהבית!)
________________________________________________
אמבטיה לתינוק – עדיף כזו עם סטנד, כלומר אמבטיה שהיא גיגית שיושבת על מעמד גבוה, כך שלא תשברו את הגב כשתרחצו את התינוק.
דפני – זה מין מתקן פלסטיק עליו מושיבים את התינוק, יש הורים שזה גורם להם לתחושת בטחון במקלחות הראשונות. אם קונים דפני – קנו גם ריפוד בד לדפני. לתינוק לא נעים לשכב על פלסטיק.
מגבת לתינוק – עדיף לקנות מגבת עם כיסוי לראש, אבל יותר חשוב מזה – שתיצמד עם סקוץ' או עם כל פטנט אחר לצוואר שלכם, כך שבזמן שאתם מקלחים את התינוק המגבת כבר תלויה על גופכם, וכשאתם מוציאים את התינוק מהמקלחת נשאר לכם רק לעטוף אותו.
מד טמפרטורה למקלחת – מודד טמפרטורה למים. זה נראה כמו צעצוע בדרך כלל (קונים בשילב, מוצצים וכו') וזורקים את זה בתוך המים שממלאים באמבטיה וזה מראה את הטמפרטורה במים. מומלץ לחודשים הראשונים, עד שתדעו לזהות לבד אם הטמפרטורה נכונה לתינוק שלכם.
________________________________________________
לשינה:
עריסה – אפשר להשכיר ברשתות הגדולות – שילב, מוצצים וכו'. בדרך כלל הם גובים כ- 50 ש"ח בערך לחודש. אפשר גם לקנות ביד 2 ולמכור לאחר סיום השימוש (העריסה משמשת בערך לשלושה – ארבעה חודשים אחרי הלידה), אפשר לנסות להשיג מחברים/בני משפחה שילדו.
סט מצעים לעריסה – חבילת לידה טובה צריכה לכלול מבחינת מצעים לעריסה: מגן ראש למיטה (מין בד עבה שמגן על התינוק מלקבל מכות בראש מהעץ של העריסה, מומלץ שיהיו 2 כאלו בבית, כדי לכסות את כל העריסה, ולא רק את החלק שקרוב לתינוק, כי תינוקות מהר מאוד מתחילים לזוז בכל רחבי העריסה), סדין לעריסה ושמיכה. אם יולדים בקיץ – לשים לב שהשמיכה לא עבה מדי. אם יולדים בחורף – לשים לב שהשמיכה עבה מספיק. בנוסף לסט הזה מומלץ לקנות עוד 2-3 סדינים להחלפה. תינוקות קטנים פולטים לפעמים וסדינים יכולים להתלכלך. חוץ מזה, שתמיד כדאי לשים את התינוק על סדין נקי, ולא תמיד יש זמן לכבס.
בייבי סנס – מכשיר המתריע כאשר התינוק מפסיק לנשום. פריט אשר נמצא במחלוקת. יהיו המון אנשים שיגידו לכם שזה פריט מיותר, אבל בעינינו הוא חשוב ומהותי ביותר. הוא אמנם יקר (300-600 ש"ח ואפילו יותר) אבל חשוב מאוד לקנות אותו וגם להקפיד להפעיל אותו (הורים רבים מתייאשים ממנו אחרי כמה שבועות/חודשים – שוכחים להפעיל, מפסיקים לסמוך עליו וכו'). לעוד מידע על מדוע כדאי לרכוש בייבי סנס
רלוונטי רק ללידות חורף – רדיאטור לחדר בו ישן התינוק – מאוד חשוב. הכרחי אפילו.
________________________________________________
חדר תינוק
מיטת תינוק – חבילת לידה ראשונית לא חייבת לכלול מיטת תינוק. אין ממש טעם לקנות מיטת תינוק בעת הזמנת חבילת לידה. אפשר רק לבחור דגם ולעשות הזמנה (גם לא הכרחי), מכיוון שמיטת התינוק תשמש אתכם רק כשלושה/ארבעה חודשים לאחר הלידה. עד אז התינוק ישהה בעריסה.
מזרן למיטה – כן, כן, לצערנו המיטה לתינוק לא מגיעה עם מזרן (שעלותו נעה בין כמה מאות שקלים ל- 1,200 שקלים בממוצע!)
מצעים למיטת תינוק – אותו דבר כמו המיטה, אפשר לחכות עם זה בכיף לאחרי הלידה. ממש לא בוער.
מגן ראש למיטה – כמו בעריסה, גם כאן צריך מגן ראש, וגם כאן מומלץ שיהיו שניים כדי שיכסו את כל המיטה.
שידת החתלה – פריט חובה ישר אחרי הלידה, אחרת הגב שלכם יישבר. באחריות. מאוד לא נוח לחתל תינוק על משטח שהוא לא גבוה כמו שידת החתלה (יש לכם כזה רהיט בבית? כנראה שלא..), בכל אופן הצטיידו מראש בשידת החתלה, עדיף כזו עם תאים בצד, עבור מגבונים לחים, תרופות למיניהן שהתינוק ייקח, משחת החתלה וכו'. בנוסף, השידה הזו תשמש אתכם לאחסון בגדים לתינוק, בגדים לקטנים האלה מצטברים די מהר ודי מהר יש מלא בגדים, אתם תצטרכו את כל המגירות הללו, בוודאות!
משטח פלסטיק/בד לשידת ההחתלה – חובה לשים משהו על השידה לפני שמניחים את התינוק. אפשר לקנות משטח פלסטיק ואפשר משטח מבד. אפשר גם וגם – לשים משטח פלסטיק ועליו בד, ולהיפך. היתרון של משטח הבד הוא שהוא יותר רך ונעים לתינוק והיתרון של משטח הפלסטיק הוא שהוא יותר פרקטי מכיוון שאפשר לשטוף אותו יותר בקלות.
________________________________________________
מוצרי טיפול בסיסיים לתינוק שכדאי לרכוש בעת הזמנת חבילת לידה:
חיתולים חד פעמיים (אלא אם כן אתם מתכוונים להשתמש בחיתולים רב פעמיים..)
מגבונים לחים (קנו בסטוקים! זה עף כמו לחם, קנו חמישיה, או רביעיה)
משחת החתלה
מברשת/מסרק לתינוק
מספריים לגזירת ציפורניים לתינוק
קיסמי אוזניים לתינוק
אלכוהול (לחיטוי הטבור, עד שהוא נופל, כמס' שבועות לאחר הלידה)
אבקת כביסה לתינוק
מרכך כביסה לתינוק
משכך כאבים/מוריד חום לתינוקות – אי אפשר לדעת מה יהיה כשתגיעו הביתה מבית החולים ועדיף שיהיה תכשיר בבית להורדת חום/שיכוך כאבים לתינוק.
חיתולי טטרה – כמה? 6 יספיקו (זה בדרך כלל בא בחבילות של 3, קנו 2 חבילות) (מה זה חיטולי טטרה? מין חיתולים מבד אורירי שמשתמשים בהם בחודשים הראשונים לחיי התינוק לכל דבר בערך – לניקוי פליטות, לשים על הכתף כשמניחים את התינוק לגרעפס אחרי האוכל, שמים את זה בעגלה כדי שהתינוק לא יפלוט על הריפוד, מניחים בסל קל לפני שמושיבים את התינוק בימים חמים וכו').
מוצץ או שניים – לא ממש משנה איזה סוג לקנות כי אתם עדיין לא מכירים את התינוק שלכם ולא יודעים איזה מוצץ הוא יאהב או לא יאהב. רק אחרי הלידה אפשר לעשות ניסוי וטעיה ולראות לאיזה סוג הם מתחברים. השתדלו לקנות לא את הכי יקר בהתחלה, כי ייתכן שזה יהיה בזבוז כסף. הרבה תינוקות קטנים מאוד אוהבים את מוצצי הגומי הפשוטים ביותר. חשוב לומר שעדיף לחכות מעט עם מתן מוצץ מיד לאחר הלידה מכיוון שזה יכול לגרום לבעיות בהנקה במידה והאישה רוצה להניק. קנו מוצץ כדי שיהיה בבית, אבל אל תתפתו להשתמש בו בהקדם. נסו לדחות את השימוש לפחות עד שההנקה תתבסס מעט. (במידה ומחליטים על הנקה כמובן)
________________________________________________
אוכל:
תחליף חלב – איזה סוג שתבחרו, כדאי שתהיה קופסא אחת בבית, אפילו אם בכוונתכם להניק. בהתחלה לפעמים ההנקה לא הולכת חלק וכדאי שיהיה תחליף חלב בבית, לכל מקרה. למידע על בעיות אפשריות בהנקה, למידע על הנקה וטיפים חשובים להתחלה
בקבוק לתינוקות חדשים – חבילת לידה חייבת לכלול לפחות בקבוק אחד קטן המתאים לתינוקות בני יומם. גם אם תרצי להניק וייתכן שלא תצטרכי את הבקבוק בכלל תמיד טוב שיהיה בקבוק אחד בבית ליתר בטחון, כי לפעמים ההנקה לא הולכת "חלק" ופה ושם רוצים לתת לתינוק תחליף עד שמתבססת ההנקה. בנוסף, גם בבקבוקים, אי אפשר לדעת איזה בקבוק התינוק שלך יאהב אז אין טעם לקנות יותר מאחד. נסי עליו את האחד הזה ואז תדעי אם לקנות עוד מאותו סוג, או לקנות סוג אחר. מי שמניקה לפעמים גם שואבת חלב, ועם המשאבה הרבה פעמים מגיעים בקבוקים שמתאימים למשאבה (וגם מותאמים לתינוקות יונקים) אז גם לפעמים מראש משתמשים בחברה של הבקבוקים של המשאבה, בקיצור – להתחלה מספיק בקבוק אחד ולא ממש משנה הסוג כל עוד הוא נטול ביספינול A ועומד בתקנים.
מברשת לניקוי בקבוקים – לא כדאי להשאיר שאריות חלב בבקבוק, מומלץ להשתמש במברשת כזו, שמנקה ביסודיות את הבקבוק (יש חלקים בבקבוק שקשה להגיע אליהם לבד).
מד חום – קנו מד חום אשר ישמש את התינוק בלבד. אל תשתמשו במה שכבר יש בבית. מד החום של התינוק צריך להיות סטרילי ונקי ועבור התינוק בלבד.
________________________________________________
בגדים ברכישת חבילת לידה
8 סטים של בגדי גוף+רגליות. בגדי גוף הכוונה למשהו שנראה כמו חולצה לתינוק, שלא צריך להלביש לו דרך הראש, אלא כמעטפת, רק להכניס ידיים. זה נסגר עם תיקתקים בקצה. רגליות זה מכנס סגור בקצה, ללא פתחים בקצוות על מנת שיהיה לתינוק חם ונעים, זה שימושי גם בקיץ.
גרביים – רלוונטי ללידה בחורף – 6 זוגות גרביים לפחות. יש לגרוב את הגרביים מעל הרגליות.
________________________________________________
לאוטו:
סל קל – חובה להביא את הסל קל לבית החולים על מנת להשתחרר הביתה עם התינוק.
________________________________________________
פריטים שכדאי להתעניין לגביהם ולשקול רכישה לאחר הלידה
משאבת חלב
________________________________________________
ליולדת עצמה
חזיית הנקה
משחה לפטמות (בתחילתה של ההנקה יכולים להתעורר כאבים ופצעים, המשחה אמורה לסייע)
________________________________________________
מד טמפרטורה לחדר – אפשר לקנות ואפשר גם שלא, הכל עניין של הרגשה. אם חשוב לכם לדעת שהטמפרטורה בחדר נכונה קנו את המד הזה. זה יכול לתת בטחון בחודשים הראשונים.
________________________________________________
הרשימה השחורה (כלומר, לא לקנות, אלא אם כן יש לכם כסף ממש מיותר, זוהי רשימת המיותרים בהחלט)
מחמם מגבונים לחים
מייבש בקבוקים
מחמם בקבוקים
פח לחיתולים – מגיע עם שקיות מיוחדות בדר"כ שצריך להשתעבד אליהן ורק אליהן, בנוסף, תופס מקום בחדר. בנוסף, סתם יקר.
________________________________________________
הרשימה האפורה (די מיותר, אבל ניתן לקנות):
סטריליזטור לבקבוקים – זה יכול להיות נחמד, אבל אפשר גם לעשות סטריליזציה לבקבוקים בסיר עם מים רותחים.
חיתולי פלנל – לא ברור למה הם נמצאים בכל רשימת לידה אבל חוץ מלשים אותם מתחת לתינוק כאשר שוקלים אותו בטיפת חלב לא ממש הצלחנו להבין מה לעשות איתם ולמה בכל מקום הם מומלצים לרכישה.
כרית הנקה – בשלב הנוכחי זה מיותר, את לא יודעת עדיין את תניקי בכלל. בבוא העת, אם תניקי ותתקשי לאחוז את התינוק – בקשי מחברה שילדה כבר ויש לה כרית הנקה (אם יש כזו) לראות אם הכרית הנקה עוזרת לך. במידה וכן – זו הוצאה של כ- 200 שקלים. קחי בחשבון.
סינר הנקה – פריט חובה למי שמניקה, אבל לפני הלידה אי אפשר לדעת איך תלך ההנקה, מומלץ מאוד לרכוש לאחר הלידה.
סדיניות – נועדו להגן על הסדין מפני הפליטות של התינוק כדי שלא יהיה צורך להחליף סדין תכופות. אפשר לוותר, ולכסות עם חיתול טטרה את החלק במיטה בו נמצא הראש של התינוק.
שעוונית – רלוונטי בעיקר החל מגיל כמה חודשים ולא ממש להתחלה. השעוונית נועדה להגן על המזרן מפני פליטות של התינוק, אבל בחודשים הראשונים התינוק גם ככה ישן בעריסה שבה המזרן מאוד פשוט, וגם ה"יציאות" של התינוק לא כאלו רציניות בחודשים הראשונים.
איפה כדאי לעשות את הזמנת הלידה ולרכוש את חבילת הלידה?
זה לא ממש משנה, קנו איפה שאתם חושבים שתצאו הכי בזול ועם הפריטים הכי איכותיים יחסית למחיר שאתם מוכנים להוציא. כל הרשתות הגדולות וגם הקטנות, וגם חנויות קטנות יכולות לספק לכם כמעט את כל המוצרים הראשוניים שאתם צריכים לפני לידת התינוק. עשו את הסקר שלכם והחליטו. אין גם חובה לקנות את כל הפריטים במקום אחד – אפשר לקנות עגלה במקום אחד, מצעים וסדינים במקום אחר ואמבטיה וסל קל במקום שלישי. לשיקולכם.
הרשימה בכתבה זו היא רשימה הממליצה מה כדאי לקנות לתקופה הראשונה בבית של אחרי הלידה בלבד. יש עוד המון מוצרים ואביזרים שכדאי שיהיו בבית כחודש – חודשיים אחרי הלידה, אבל את אלו תקנו כבר אחרי שתתמקמו בבית ותדעו פחות או יותר מה קורה איתכם
התוכן עזר לכם? עשו לנו לייק בעמוד הפייסבוק שלנו והישארו מעודכנים!
הכתוב בכתבה זו הינו בגדר המלצה מפי אימהות מנוסות על סמך ניסיון החיים לצורך מידע בלבד. עם זאת, אין מדובר בהמלצה רפואית ואין הדברים הכתובים מהווים תחליף לחוות דעת פרטנית. יישום ההמלצות הינו באחריות בלעדית של הקורא. הכתבים לא יישאו באחריות משפטית, רפואית או אחרת הנובעת מהפרסום ומומלץ לכל הורה להיוועץ במומחים לכל עניין רפואי או אחר.
https://scruggsbugs.com/allianz_ie_car_insurance.php
It's much easier to understand when you put it that way!
Rahmad
With all these silly webietss, such a great page keeps my internet hope alive.