אם אתם אמא, אבא, או כל אחד אחר שרוצה להקים בלוג מצליח לאורך זמן, בכל נושא, בין אם בנושאי אמהות, קריירה, שיווק, בישול ואפיה, ספורט, או כל נושא אחר, ישנם 4 אלמנטים שחשוב לקחת בחשבון, עוד לפני שמתחילים, כדי שלא תבזבזו לעצמכם ולקוראים שלכם את הזמן. מוזמנים גם לקרוא באתר אונלייניטיס טיפים מעולים הנוגעים לקידום אתרים, בלוגים, אפיליאייט מרקטינג ועוד. רוצים כבר עכשיו להתקין לכם אתר וורדפרס ולהתחיל לכתוב את התוכן שלכם אבל לא יודעים איך מתקינים? גו דאדי יעשה זאת עבורכם תוך כמה דקות, וגם ייתן לכם לבחור דומיין חינם, יספק אחסון וינהל לכם את כל הצד הטכני
1. עסק או תחביב?
דבר ראשון שחשוב שתשאלו את עצמכם אם אתם מעוניינים לפתוח בלוג בשביל תחביב בלבד, או בשביל שיום אחד הוא יספק לכם את ההכנסה המרכזית שלכם. אם התשובה לשאלה הזו היא תחביב בלבד, כל פלטפורמת בלוגים תעשה את העבודה – החל מבלוגר, וורדפרס.קום וכו'.
אם אתם רוצים להקים בלוג שיספק לכם הכנסה ויום אחד יהווה את העיסוק המרכזי, מומלץ לשקול בחיוב הקמה של בלוג בפלטפורמה יותר רצינית כמו וורדפרס.אורג, ג'ומלה, דרופל וכו'. אם השמות הללו לא אומרים לכם כלום, זה בסדר גמור, מי שלא מגיע מהעולם הזה סביר להניח שלא יכיר את השמות הללו. הפלטפורמה של וורדפרס.אורג מומלצת ביותר אם אתם רוצים ממשק נוח לתפעול, פלטפורמה שמתאימה למנועי חיפוש ואתר שנראה נהדר למשתמשים. איך מתקינים? או. זו שאלה. או שתמצאו מישהו שיתקין עבורכם – (כאשר מישהו מכיר ויודע לעשות זאת, זה עניין של כמה דקות) חבר/מכר/בן משפחה, או שיש פתרונות חינמיים ברשת, כמו לדוגמא אתר גו דאדי שמציע במחיר שווה לכל נפש (10 דולר בערך לחודש) גם דומיין חינם לשנה, גם ניהול של האתר מבחינה טכנית, וגם התקנת האתר, ללא כל מאמץ מצידכם. זה פתרון נוח, למי שלא רוצה להתחיל לשבור את הראש בעניינים טכניים, או למי שאין לו הבנה בנושאים הללו. גו דאדי באמת מציעים חבילה אטרקטיבית, שפשוט מפנה אתכם להתחיל לכתוב תוכן איכותי ללא התעסקות בשום עניין טכני. לרכישת החבילה דרך אתר גו דאדי
2. במה יעסוק הבלוג?
או. שאלה חשוב וקריטית ביותר. אין שום טעם לפתוח היום בלוג רק בשביל לעשות קצת כסף. זה לא עובד ככה. חשוב להתחבר לנושא של הבלוג, ולכתוב ממעמקי ליבכם, על נושא שבאמת מעניין אתכם. אם סתם תפתחו בלוג ותכתבו על נושאים לעוסים ומאוסים שנמצאים באינטרנט בכל מקום, תהיו סתם "עוד בלוג ברשת". הקוראים היום מאוד אינטיליגנטיים וחשוב לספק להם מידע איכותי וכתיבה איכותית, כדי שיהפכו לקוראים נאמנים וחוזרים. אל תזלזלו בהם – בלעדיהם אין לכם לא תחביב ולא עסק. אז איך בוחרים נושא לבלוג? לכו עם הלב. תעסקו בנושאים שבאמת מעניינים אתכם ו"מזיזים לכם משהו", אחרת, לא תצליחו להתמיד בכתיבה, וגם כשתכתבו זה יהיה וייראה מאולץ ותגובות הגולשים תהיינה בהתאם. אם אתם חושבים על להרויח כסף מהבלוג ורוצים לעשות זאת בנישה תחרותית כי שמעתם ששם הכסף נמצא – שכחו מזה. אין לכם סיכוי להקים בלוג מצליח בנושא תחרותי, אלא אם כן אתם מתחברים אליו ויש לכם הרבה ערך מוסף לספק בנושא זה. אל תכתבו בנושא מסוים רק כי שמעתם שיש בו כסף. תכתבו מהלב, תהיו אמיתיים ומקוריים – זו הדרך היחידה להקים בלוג מצליח היום.
3. לאיזה קהל ובאיזו שפה יהיה הבלוג?
תלוי בכם. אם אתם בעלי שפה זרה – תוכלו להקים בלוג שיפנה לקהל זר, שם גם יהיה לכם יותר קל לבצע מוניטיזציה לאתר (להרויח כסף מהאתר). אם אתם יודעים אנגלית מצוין – אין שום מניעה לפתוח בלוג שיפנה לקהל דובר אנגלית. ישראל היא לא השוק היחידי, ומומלץ ואף רצוי שאם יש לכם את היכולת לפנות גם לקהל זר – עשו זאת. במיוחד אם אתם חושבים על עסק ופחות על תחביב. הרבה יותר קל להרויח כסף מאתר שפונה לקהל הבינלאומי.
4. בחרו את הפלטפורמה לבלוג ולימדו כל מה שאתם יכולים לגביה
בין אם מישהו עוזר לכם להקים את הפלטפורמה של הבלוג ובין אם אתם עושים זאת לבד, חשוב להכיר טוב את הפלטפורמה. לא משנה אם זה וורדפרס, דרופל, ג'ומלה, וויבלי, WIX, או כל פלטפורמת בלוגים אחרת. לדוגמא, באתרים מבוססי וורדפרס יש המון מה ללמוד, החל מאיזה פלאגאינים כדאי להתקין, מיהם הטובים בכל תחום, לכל תבנית עיצוב יש את החוקים שלה וכו'. במיוחד אם מישהו אחר מתקין לכם את האתר – חשוב שתשלטו בפונקציונליות של האתר כי אחרי ההתקנה – אתם לבדכם. בקשו ממי שמתקין לכם במידה ויש משהו כזה – שילמד אתכם כמה שיותר לפני שאתם נזרקים למים לבד, ואם זה אתם בעצמכם – השקיעו בלמידה, בדקו טוב לפני שאתם בוחרים תבנית עיצוב, שחקו איתה הרבה ולמדו את הפונקציונאליות שבה, ודאגו שהבלוג ייראה טוב, אחרת הקוראים יברחו. לא חסרים בלוגים ברשת שכתובים מצוין אבל נראים רע, ולכן מבריחים קוראים, וכאשר קוראים לא נשארים הרבה זמן באתר שלכם, גוגל יודע זאת וידאג להביא פחות ופחות גולשים לאתר שלכם, מכיוון שאם זמן השהיה באתר נמוך, גוגל מסיק שהאתר שלכם לא מספיק טוב. זמן השהייה באתר הוא אחד הפרמטרים החשובים בקידום אתר/בלוג באינטרנט. קחו זאת בחשבון.
Pingback: מה עושים בחופשת לידה?
Pingback: איך חוזרים לעבודה אחרי לידה