סלמון בתנור זה דבר שדי פשוט להכין אותו, אבל לא תמיד נופלים על המתכון הנכון וגם חשוב לדעת איך לא לייבש את הסלמון. קבלו מתכון של 10 דקות עבודה, ולתנור!
מצרכים
1 ק"ג סלמון טרי (לא קפוא)
5-6 שיני שום חתוכות
2-3 עלי רוזמרין
1 לימון
קורט פלפל שחור טחון
קורט מלח
אופן ההכנה
1 חותכים את שיני השום לחתיכות
2 מכניסים את חתיכות השום בתוך הדג (חותכים עם סכין חיתוכים קטנים בתוך הדג ודוחפים פנימה את השום) – אפשר גם רק להניח על הדג.
3 מתבלים את הדג במלח ופלפל שחור
4 פורסים פרוסות לימון ומניחים על הדג לאורכו
5 מניחים את הרוזמרין על הדג
6 עוטפים בנייר אלומיניום (נייר כסף) את הדג לחלוטין
7 מחממים תנור ל – 180 מעלות
8 כשהתנור חם, מכניסים ל – 20-25 דקות (תלוי בתנור)
יש לבדוק מדי פעם שהסלמון לא מתייבש
יצא טעים? שתפו אותנו בתגובות.