מעוניינים להוציא דרכון לתינוק שלכם? אם אתם מתכננים נסיעה לחו"ל עם התינוק, או סתם רוצים כבר שיהיה לו דרכון ולא בטחים מה כוללת הפרוצדורה, האם התינוק חייב להגיע איתכם ואילו מסמכים צריך להביא הכתבה הזו תעזור לכם.
האם תינוק בכל גיל חייב בדרכון?
כן, תינוק החל מיום הוולדו צריך דרכון תקף. בעבר היה נהוג לרשום תינוקות בדרכון של ההורים, אך היום יש צורך בהוצאת דרכון נפרד.
כמה עולה להוציא דרכון לתינוק ואילו מסמכים צריך להציג?
עלות אגרת הוצאת דרכון לתינוק נכון להיום הנה 125ש"ח. המסמכים שעליכם להצטייד בהם מראש הנם:
1. טופס בקשת הוצאת דרכון לקטין – אפשר מראש להוריד באינטרנט את הטופס הנ"ל, ניתו למצוא אותו באתר משרד הפנים, למלא אותו ולהגיע למשרד הפנים עם הטופס מוכן כדי לחסוך זמן בתור, זה מומלץ.
2. תעודת זהות של אחד ההורים בה רשום התינוק – במידה וההורים נשואים זה מספק, במידה וההורים אינם נשואים יש צורך ששני ההורים יגיעו על מנת להנפיק דרכון לתינוק. לא חובה להגיע לאותה לשכת משרד הפנים ולא חובה באותו מועד, אבל על שניהם להגיע, אלא אם כן אחד מהם הוא בעל החזקה הבלעדית על התינוק).
3. תמונת פספורט של התינוק – התמונה צריכה להיות בגודל 3.5X4.5, על רקע בהיר ועדכנית יחסית. בכל חנויות הצילום מכירים את הנהלים של משרד הפנים וישמחו לצלם עבורכם את התינוק באופן המתאים.
האם חייבים להגיע עם התינוק למשרד הפנים על מנת להנפיק לתינוק דרכון?
כן. חובה להגיע עם התינוק על מנת שניתן יהיה לזהותו.
האם אמא שמגיעה עם עגלה ותינוק למשרד הפנים תקבל עדיפות בתור ולא תצטרך להמתין עם כולם?
על פי הידוע לנו, מרבית משרדי הפנים נותנים עדיפות בתור לאמהות עם עגלות ומנסים להכניסן ראשונות.
לכמה זמן דרכון לתינוק יהיה תקף?
לחמש שנים בלבד, ולא יהיה ניתן להאריך את תוקפו. לאחר 5 שנים תצטרכו להוציא לתינוק דרכון חדש.
תוך כמה זמן מקבלים את הדרכון של התינוק בדואר?
לרוב תוך 10 ימים עד שבועיים.
למסמך המלא של משרד הפנים לגבי הוצאת דרכון לקטין ומסמכים רלוונטיים
המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.