לידת תאומים – איך מתכוננים?

לידת תאומים

לידת תאומיםתאומים תמיד נראים מהצד חמודים, מתוקים ומשעשעים. עם זאת, להורים בהריון העומדים לחוות לידת תאומים הדבר רחוק מלהיות משעשע ועלול להיות מלחיץ ומפחיד. בנוסף, ישנן המון שאלות שעולות לקראת הלידה כמו האם ניתן לקיים הנקה מלאה כאשר יולדים תאומים? האם בלידת תאומים אפשרי ביות מלא במהלך שהיה במחלקת יולדות? ומה צריך או לא צריך לקנות כפול? מיכל ברס, מיילדת ואחות במחלקת ילודים מסבירה.

התארגנות פסיכולוגית לקראת לידת תאומים

ההתארגנות הראשונה היא בראש, במחשבה, בהתייחסות לכך שמדובר בשני ילדים ולא בגוף אחד שנקרא "תאומים". נסו להתייחס אליהם מראש כשני ילדים שונים שבמקרה נולדו באותו יום. רצוי שהגישה הזו תיושם על ידי כל מי שנמצא איתם במגע. קרובי משפחה, חברים, גננות וכו׳. ההתייחסות צריכה להיות "שחר אוכל נהדר וניצן ישן כל הלילה" ולא "התאומים פשוט מתנהגים נהדר". כנ"ל לגבי הלבשה בבגדים שונים (מקל מאד להבדיל ביניהם, גם אם אינם זהים). קנו שמיכות שונות לעגלה, כובעים, מוצצים וצעצוע אהוב. עשו מה שאפשר כדי ליצור אוירה של הפרדה בין הילדים ולאפשר לכל אחד מהם לפתח את האישיות שלו, מבלי ליצור תלות באחיו או אחותו.

התארגנות מבחינת ציוד עבור לידת תאומים

מה קונים כפול? עליכם כמובן לקנות עגלת תאומים, שני סל קלים למכונית, שני מוצצים (גם אם אתם לא רוצים להשתמש בהתחלה כדאי שיהיו) ושתי מיטות – כולל מצעים, שמיכות ובייבי סנס. (לחודשים הראשונים מומלץ עריסות). בתור הורים לתאומים תצטרכו לקנות מעט יותר חיתולי טטרה, ומעט יותר בקבוקים מהורים המצפים לתינוק אחד (במקרה של הזנה מלאה או חלקית בתחליף חלב או שאיבת חלב). בהזמנת הלידה הגדולה שעורכים לפני הלידה אל תקנו הרבה מוצרים כי לרוב רק לאחר הלידה מבינים באמת כמה צריכים מכל דבר וזה אינדיבידואלי ומשתנה ממשפחה למשפחה. עם זאת, דעו כי עיקר ההוצאות שלכם לאורך זמן יהיו חיתולים ומגבונים לחים. חפשו מבצעים, קנו בסיטונאות, ואפילו בקשו אותם כמתנה לברית או לבריתה. אל תתביישו לפתוח מחסן חיתולים אצלכם בבית וזכרו שתמיד אפשר להחליף למידה גדולה יותר במידה והחבילה סגורה. קחו בחשבון שתינוק מנצל בממוצע כ – 7-8 חיתולים ביום, ותאומים בסביבות 15.

התארגנות לקראת השהייה במחלקת יולדות לאחר לידת תאומים

לקראת שהיה במחלקת יולדות מומלץ לחשוב מראש האם רוצים ביות חלקי או ביות מלא עם התאומים. האפשרות שנראית טבעית לרוב האמהות היא ביות חלקי, מה שאומר שהתינוקות נמצאים עם היולדת כל היום, ובלילה מטופלים בתינוקיה בעוד היולדת ישנה וצוברת כוחות. במקביל, במרבית בתי היולדות בארץ יש אפשרות לביות מלא אז התינוקות יכולים לשהות לצד היולדת במהלך היום כולו, כולל בלילה. זוהי השיטה הכי טובה עבור התינוקות עצמם, שיכולים להיות סמוך לאמא ולקבל יחס אישי (בשונה מאשר בתינוקיה). עם זאת, כדי להצליח בביות מלא עם תאומים, נדרשת התארגנות לוגיסטית של מלווה נוסף, עדיף מישהו מנוסה כמו בן או בת זוג תומכים, אמא או אחות (קרובת משפחה או אחות מוסמכת), במיוחד אם היולדת עברה ניתוח קיסרי. בנוסף, רצוי ליידע מראש את צוות מחלקת יולדות ולבקש חדר בודד (אם יש כזה) כדי שיהיה מקום להתארגן עם ציוד לתאומים פלוס שהייה של המלווה.

הנקת תאומים

באופן עקרוני אין מניעה להנקה מלאה של תאומים. עם זאת, הדבר מאתגר ודורש סבלנות והיערכות. לגבי כמויות החלב – כמות החלב היא עניין של ביקוש והיצע, וככל שתניקי יותר, יהיה לך יותר חלב, אפילו לשניים. נסי להתארגן מראש ולהביא לבית החולים משאבת חלב (ניתן להשאיל ב"יד שרה" , "עזר מציון" וארגונים נוספים, או לקנות). איך מניקים תאומים? יש כמה שיטות: 1. הנקה של שניהם בו זמנית – כאשר כל אחד על שד אחר. קצת יותר מסורבל אבל בהחלט אפשרי בסיוע של מלווה והרבה כריות לתמיכה. 2. הנקה של כל ילד בנפרד. החיסרון הוא שזה לוקח כפול זמן ותינוק אחד לעיתים נאלץ להמתין עד שאחיו או אחותו יסיימו לאכול. 3. הנקה של תינוק אחד ומתן בקבוק עם חלב אם שאוב לתינוק השני ע"י המלווה. כל שיטה בה תבחרו לגיטימית ונכונה עבורכם ועבור ילדיכם, וגם אם תבחרו בתחליף חלב, אל תתנו לנקיפות המצפון לאכול אתכם. יש לכם שנים רבות של בחירות והחלטות שקשורות לילדים, וחבל לבזבז אנרגיה על רגשות אשמה כבר בשלב כ"כ מוקדם. לעוד מידע על הנקת תאומים

אז זהו. תאומים הם בסופו של דבר ברכה ושמחה כפולה, ולעיתים הם גם מהווים נחמה אחד לשני כאשר ההורים עסוקים, בשל הקשר החזק שנוצר בינהם כבר ברחם. בהצלחה ומזל טוב.

מיכל ברס היא מיילדת ואחות במחלקת ילודים. מעבירה קורסי הכנה ללידה (גם קורסים מותאמים לתאומים), ייעוץ הנקה וטיפול בתינוק.לדף הפייסבוק של מיכל

מ/ב/03/12/12

המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית.  האתר או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.

Share This Post
Have your say!
10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.