שבוע 17

שבוע 17

שבוע 17 להריון הגיע. מה קורה בשבוע זה? אצל העובר – העובר כבר מגיע לאורך של כ -12.5 ס"מ בממוצע כמובן. לא כל עובר בשבוע 17 אורכו כאורך והדבר כמובן שונה מעובר לעובר. בשלב זה הוא ממשיך להתנועע ברחם ולבדוק את גבולות הגזרה ויש הטוענים כי הוא כבר שומע את העולם שבחוץ. (קראו על שבוע 18 להריון) אצלך – ייתכנו הפרשות מהנרתיק יותר מהרגיל,  ייתכנו שינויים בהופעה החיצונית – הופעת פס מקו הפופיק ועד למפשעה, גדילת השדיים, נפיחות ועליה במשקל שעלולה להוביל לתחושת חוסר שיווי משקל. למחשבון הריון ולחישוב מועד לידה משוער

שבוע 17 – איזה חודש זה?

שבוע 17 נמצא בטווח של החודש הרביעי. זהו השבוע הרביעי והאחרון של החודש הרביעי להריונך. לטבלת חודשי ההריון לפי שבועות

מה קורה לעובר במהלך שבוע 17 להריון?

העובר גדל ומגיע בשבוע 17 לגודל של מעט יותר מ- 12 ס"מ בממוצע. בשבוע 17 העובר שלך שוקל בערך 100-140 גרם בממוצע. יש האומרים כי בשלב זה העובר כבר שומע את סביבתו – כלומר את הקולות שלכם, את צלילי מערכת העיכול שלך, הדופק שלך וכו'. אם אתם מתחברים לאמירה זו – שקלו להשמיע מוזיקה לעובר, או דברו אליו. העובר מתכסה השבוע בשכבות שומן אשר נועדו להגן עליו. הוא ממשיך להטיל את מימיו בתוך מי השפיר, ובודק את גבולות הגזרה של הרחם ע"י דחיפה ובעיטות ברגליו ובידיו. מתי מתחילים להרגיש תנועות של העובר?

שבוע 17 – תנועות עובר

ייתכן כי השבוע או במהלך השבוע הבא תצליחי להרגיש פמפומים קטנים בבטן, שהנם בעצם בעיטות קטנות של העובר. בהריון ראשון לרוב מרגישים תנועות עובר לקראת שבוע 20+ אבל ייתכן גם שבשבוע 17 תצליחי להרגיש משהו  מן תנועות העובר. (בייחוד אם זה לא ההריון הראשון שלך) – האם לידה שניה לרוב קלה יותר?

מה קורה איתך בשבוע 17?

שבוע 17 – טחורים

נשים רבות סובלות במהלך ההריון מטחורים. זאת מדוע? בשל העליה בנפח הדם ייתכנו האטות בקצב העיכול ועקב כך עצירות. כשיש עצירות, תיתכן בקלות הופעתם של טחורים. מה אפשר לעשות על מנת להקל על טחורים בהריון? מומלץ לשתות הרבה מים, להרבות בצריכת מזונות סיביים כגון פירות וירקות, ולאכול מנות קטנות יחסית. במידה ואת רואה שהטחורים לא עוברים תוך שבועיים שלושה, התייעצי עם הרופא שלך או עם רוקח – ישנם בשוק משחות ותכשירים שיכולים לסייע.

שבוע 17 – בדיקת חלבון עוברי ומי שפיר

בשבוע 17 להריון כבר מומלץ לעבור בדיקת חלבון עוברי/התבחין המשולש (בדיקת דם). הבדיקה נקראת כך מכיוון שהיא בודקת 3 אלמנטים בדם: רמות ה – HCG – הורמון ההריון, אסטריול וחלבון עוברי. בדיקת החלבון העוברי/התבחין המשולש, בשילוב ממצאים מבדיקת סקירת המערכות (אולטראסאונד), בדיקת שקיפות עורפית והרקע שלכם משמשת לניבוי סטטיסטי של בעיות כרומוזומליות בעובר, מחלות גנטיות, הידבקות במחלה זיהומית כלשהי ופגמים ומומים נוספים.

בדיקת החלבון העוברי/התבחין המשולש אינה יכולה לזהות בוודאות את כל אלו ומשמשת כלי סטטיסטי בלבד. רק בדיקת מי שפיר תוכל לומר בוודאות אם העובר סובל מבעיות אלו. ייתכנו מצבים בהם תוצאות בדיקת החלבון העוברי יחזרו תקינות (עם סיכוי סטטיסטי נמוך לפגם כלשהו בעובר) אך העובר יסבול מאחד המומים שצוינו מעלה, וייתכן גם מצב הפוך בו תוצאות בדיקת החלבון העוברי יחזרו מדאיגות ובבדיקת מי השפיר יתגלה כי העובר אינו סובל ממומים כלל.

מי צריך לעשות בדיקת מי שפיר?

עשיית דיקור מי שפיר נתונה להחלטת הרופא המטפל ולכם, בהסתמכות על תוצאות בדיקת החלבון העוברי, הרקע הגנטי, ממצאי סקירת המערכות שביצעתם (אולטראסאונד) והרקע הכללי שלכם. (לדוגמא, אישה בהריון מעל גיל 35 תופנה תמיד ע"י הרופא המטפל שלה לביצוע בדיקת מי שפיר שכן מעל גיל 35 עולה הסיכון להולדת עובר הסובל מתסמונת דאון).

בזמן האחרון נוטים זוגות רבים לבצע בדיקת מי שפיר גם ללא שעלה צורך רפואי ע"פ הנתונים שמנינו מעלה, זאת על מנת לקבל תשובה חד משמעית וודאית (ולא רק סיכוי סטטיסטי) לגבי השאלה האם העובר סובל מתסמונת דאון, מחלה גנטית כזו או אחרת או מומים אחרים הניתנים לגילוי בבדיקת מי שפיר. במקרה כזה על הזוג לממן את עלות הבדיקה במלואה – כמה אלפי שקלים.

שינוי בהופעה החיצונית

ייתכן כי בשבועות הקרובים (או שקדמו להם) הבחנת שהשדיים שלך גדלו. הדבר קורה מכיוון שהם מתכוננים להגעתו של התינוק. זו גם הסיבה להתכהות של הפטמות ואיזור העטרה, על מנת שהתינוק ימצא בקלות את מקור הזנתו. כמו כן, תיתכן עליה במשקל בשבועות הקרובים (כמו בכל ההריון!). בשל העליה במשקל ייתכן כי תרגישי בקרוב חוסר יציבות/איזון. השתדלי לנעול נעליים שיהיו לך נוחות ושימזערו את הסיכון לנפילות. לא נורא אם תיראי קצת פחות יפה, העיקר שהעובר ואת תהיו בטוחים.

שבוע 17 – מה מומלץ לעשות?

ביצוע בדיקת חלבון עוברי הנקראת גם התבחין המשולש (בדיקת דם פשוטה)

במידה ועלה צורך בכך – ביצוע בדיקת מי שפיר (ע"י תוצאה מסוימת שהתקבלה בבדיקת התבחין המשולש או ע"פ המלצת גנטיקאי/ת/ע"פ הרצון הזוג (במקרה האחרון לא יהיה מימון מטעם קופת החולים ותצטרכו לשאת בעלות הבדיקה במלואה, כמה אלפי שקלים). את בדיקת מי השפיר מומלץ לבצע בין שבועות 16-20 להריון כך שביצוע הבדיקה בשבוע 17 להריון הנו בהחלט זמן מתאים.

כל הריון מתפתח בצורה אינדיבידואלית. הנאמר מעלה הנו בגדר ממוצע וייתכן כי הנאמר מעלה רלוונטי או אינו רלוונטי אלייך בשבוע ההריון הספציפי. המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר (ללדת) או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.

Share This Post
Have your say!
10
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.