תיק ללידה
הכנה של תיק ללידה נשמעת בהחלט כמו משימה רצינית, וגם התאריך המשוער מתחיל ממש להתקרב ואת מתחילה לדמיין את הרגעים של היציאה מהבית לקראת בית החולים וחושבת על מה צריך בעצם לשים בתיק שלוקחים ללידה ולא בטוחה? להלן רשימה מצומצמת ופרקטית:
ולפני הרשימה, עצה קטנה: אל תקשיבי לעצות של כולן וכולם (וגם לא שלנו), אף אחד לא באמת מכיר אותך עד הסוף ויודע מה יהיה לך נוח או לא יהיה לך נוח אבל להלן רשימה שעושה טוב כמעט לכולן במהלך הלידה והשהייה במחלקת יולדות (או במלונית):
אז אילו פריטים מומלץ לקחת בחשבון כשאורזים תיק ללידה?
1. כרית נוחה מהבית לזמן הלידה ולשהייה במחלקה (יותר רלוונטי למי שלא לוקחת מלונית) – מומלץ להצטייד בכרית טובה מהבית. זה יעזור לך להרגיש יותר בנוח בתוך ביה"ח – גם במהלך הלידה וגם בשהייה במחלקה לאחר מכן.
2. כרית חימום למיקרוגל לשיכוך כאבים – זה עוזר לפעמים במהלך הלידה, כשיש צירים מאוד כואבים.
3. משהו לנשנש במהלך הלידה – לידות רבות (בעיקר ראשונות) אורכות זמן רב. לעיתים נהיים רעבים (תתפלאי אבל כן.. גם במהלך הלידה רוצים לפעמים לאכול משהו) – אגב, מדובר גם עלייך וגם על הבעל שלך. שניכם עלולים להיתקף ברעב במהלך השהייה בביה"ח (לפני הלידה ובמהלכה). בנוסף, העובדה שאת מתאמצת הרבה בלידה יכולה לגרום לך לחולשה ותמיד טוב להתחזק עם משהו שאוכלים על מנת לצבור כוחות.
4. עיתון או ספר – לפעמים לוקח הרבה זמן עד שהלידה מתחילה וכדאי להיערך בהתאם. (מה קורה בבית החולים מרגע שהגעתם ועד שמתחילה הלידה בפועל?) קחו ספר או עיתון או משהו לקרוא. (לפעמים נתקעים במיון יולדות, עד שמאתרים אם זו ירידת מים, או אם הצירים מספיק תכופים וחזקים כדי להתאשפז במחלקה או לעליה לחדר לידה). ייתכן שהספר לא יהיה בשימוש, אבל תמיד טוב שיהיה.
5. גומיות לאיסוף השיער – שיהיה לך נוח במהלך הלידה ואחריה.
6. מצלמה – אפשר לצלם גם באייפון וכו' אבל זה אף פעם לא באותה איכות כמו במצלמה טובה מהבית.
7. כסף קטן למכונות שתיה – כי את לא רוצה שבדיוק באמצע הלידה כשאת ממש צמאה, שבעלך יחזור מהמסדרון עם פרצוף כבוי של:"אין לי כסף קטן"… עדיף שתכינו תיק מסודר ללידה ממנו יוכל לשלוף בדיוק את מה שצריך ברגע שצריך.
במידה והחלטתם על שימור דם טבורי יש לזכור להביא איתכם לבית החולים את הערכה שקיבלתם מהחברה איתה החלטתם לשמר את הדם הטבורי.
למחלקה:
8. פדים עבים מאוד – לאחר הלידה מדממים הרבה – כמו מחזור חזק ויש צורך לספוג את כל הדם הזה איכשהו. בבתי החולים מספקים תחבושות היגייניות אך הן לעיתים לא מספיק סופגות וכדאי להתארגן עם תחבושות מהבית מבעוד מועד (בסופר פארם יש תחבושות מיוחדות ל"אחרי לידה"). פדים לאחר הלידה צריכים להיות באמת עבים וחזקים.
9. תחתוני רשת (תחתונים חד פעמיים – ניתן לרכוש בסופר פארם) – כמו שכבר נאמר, לאחר הלידה מדממים הרבה – כמו מחזור חזק מאוד. אפשר להביא תחתונים רגילים מהבית אבל לקחת בחשבון שייתכן והם יתמלאו בדם וככל הנראה בסופו של דבר ייזרקו לפח. חבל ללכלך תחתונים טובים. או תחתוני רשת או תחתונים מהבית שלא אכפת לך לזרוק לאחר הלידה.
10. בגדים להחלפה גם לך וגם לבעלך – לאחר הלידה תרצי לקבל את פני האורחים שיבואו לביה"ח כשאת לבושה בבגדים נורמליים. הביאי בגדים שלבשת בחודש שביעי או שמיני בהריון. הם בדרך כלל אלו שיישבו עלייך הכי טוב בימים שלאחר הלידה.
11. מברשת שיער, מברשת שיניים, דאדורנט וכו' – קחי כל מה שהיית צריכה בבית בשביל להרגיש טוב עם עצמך, בושם, איפור וכו'. חשוב להרגיש עדיין אישה נורמלית גם אחרי הלידה וזה גם יותר נעים כשאנשים באים לראות אותך בביה"ח, להיראות כמו שאת אוהבת.
12.שמפו ומרכך – במידה ותצליחי להתקלח במחלקה. לא כולן מצליחות לעשות בבית חולים מקלחת של ממש, אלא לפעמים רק שטיפה. תביאי בכל זאת, שיהיה..
13. כפכפים למקלחת ונעליים נוחות (קרוקס, כפכפים) להסתובבות במחלקה.
14. חזיית הנקה – לא חובה, אבל אפשר להביא, זה יכול לעזור.
מסמכים שכדאי לשים בתוך תיק ללידה:
1. תעודות זהות של שני בני זוג.
2. קלסר/כל המסמכים של מעקב ההריון.
לתינוק/ת:
1. 2 סטים של בגדים ליציאה מביה"ח. התינוק שלכם עומד להוולד בחורף?
2. כובע לתינוק
3. שמיכה לתינוק
לסיכום, כאשר אתם מכינים תיק ללידה קחו בחשבון שלא כדאי להעמיס יותר מדי. דברים כמו חיתולים ותחבושות ליולדת ניתנים בבית החולים. אין טעם לארוז תיק ענק ללידה עבור שהייה (ברוב המקרים) של יומיים וחצי מחוץ לבית. שתהיה לידה קלה!
Pingback: מה לעשות כשיש צירים?
Pingback: איפה משכירים עריסה לתינוק?
Pingback: שבוע 36 להריון
Pingback: שבוע 33 להריון