מה עושים עם תינוק חדש?

שמות לבנים באות ב

תינוק חדשמה עושים עם תינוק חדש בבית? הורים רבים מגיעים הביתה נרגשים מבית החולים ופתאום לא ממש יודעים מה לעשות עם התינוק החדש. להלן מדריך קצר של פעולות חשובות שיש לעשות וקישורים לכתבות שיכולות לעזור לכם בטיפול הראשוני בתינוק החדש שלכם. (מומלץ לקרוא גם לפני הלידה)

מה הדבר הראשון שעושים?

הרבה הורים טריים לא שמים לכך לב (במיוחד בחורף) אבל חובה להוריד לתינוקות שזה עתה נולדו את סרטי הזיהוי שניתנו להם בבית החולים מהידיים ברגע שמגיעים הביתה מבית החולים. תינוקות גדלים במהירות ותוך יום יומיים סרטי הזיהוי יכולים מאוד ללחוץ על פרק היד של התינוק.

פעולות שיש לבצע בשבועות הראשונים לחיי התינוק:

1. לרשום את התינוק החדש לקופת חולים – אתם יכולים לרשום את התינוק לאיזה קופת חולים שתרצו, עדיף לרשום את התינוק לקופת חולים בה אתם רשומים (יותר נוח מכל הבחינות). (אתם לא צריכים להיות נוכחים כולכם כדי לרשום את התינוק/ת, מספיק שאחד ההורים ניגש עם הכרטיס קופת חולים שלו עצמו ועם תעודת הלידה של היילוד.

2. להרשם לסניף טיפת חלב הקרוב לביתכם – חפשו באינטרנט את רשימת סניפי טיפת חלב באיזור מגוריכם, טלפנו לסניף הכי קרוב וקבעו תור. חשוב לעשות זאת במהלך השבוע שלאחר הלידה, על מנת שתוכלו לבצע מעקב כראוי אחר הגדילה והעליה במשקל של התינוק.

3. במידה ולא נתתם שם לתינוק בבית החולים – תצטרכו לגשת למשרד הפנים עד כחודש מיום הלידה על מנת לרשום את התינוק במרשם האוכלוסין.

4. כדאי להחליט על שיטת ההאכלה העיקרית (הנקה או תחליפי חלב) עבור התינוק ולהתארגן לכך – אם בחרתם בהנקה ואתם לא בטוחים שהיא מתבצעת נכון או אם התינוק שלכם חסר שקט – המלצה חמה שלנו היא להתייעץ עם יועצת הנקה פרטית. כמויות אדירות של נשים מספרות שיועצת הנקה הצילה להן את ההנקה כשהן כבר עמדו להתייאש, ושבעזרת מעט הכוונה הכל נראה אחרת, פחות כואב וזורם. אם בחרתם בהנקה תוכלו גם להיעזר בכתבות הבאות:

הנקה – טיפים חשובים

זיהוי בעיות בהנקה

איך מטפלים בגודש?

האם מומלץ לקחת יועצת הנקה פרטית?

כשיש תינוק חדש בבית כדאי לשלוט בפעולות הבסיסיות של החלפת חיתול, הרדמה, מקלחת לתינוק וכו'. תוכלו להיעזר בכתבות הבאות:

1. החלפת חיתול לתינוק
2. איך לקלח את התינוק
3. איך להרדים את התינוק

4. איך עושים כביסה לתינוק?

היעזרו בסבא, סבתא, וכל מי שיכול לסייע – עכשיו צריך להתחיל לברר מי מהסבים והסבתות יכול לבוא לעזרתכם. בשבועות ובחודשים שלאחר הלידה תצטרכו הרבה עזרה לוגיסטית – בעיקר שיבשלו לכם, שינקו לכם ושיבואו מדי פעם וישגיחו על התינוק כדי שתוכלו קצת לנוח או לעשות סידורים.

טיפ כללי: וודאו שיש לכם כל מה שצריך מבחינה לוגיסטית – כמויות מספקות של חיתולים ומגבונים לחים (אף פעם אין יותר מדי חיתולים או מגבונים, הם נגמרים מהר מאוד), תחליף חלב למקרה הצורך, בקבוקים, מוצץ למקרה הצורך, שמיכה חמה ללילה, מספיק בגדי גוף לתינוק, נוזל לכביסה ומרכך כביסה לתינוק.

המידע המופיע במאמר מובא לצורך מידע כללי בלבד. המידע מהווה את עמדתו של כותבו ואינו מהווה חוות דעת מקצועית או רפואית. אין המאמר מהווה תחליף לבדיקה רפואית פרטנית או לדעתו של איש מקצוע. האתר או כותב המאמר לא יהיו אחראים לכל תוצאה הנובעת מפרסום תוכן זה או מכך שמי מקוראי המאמר ביצע את המוצע בו, בין אם התייעץ או שלא התייעץ כראוי עם בעל מקצוע בעניינו האישי.

Share This Post
Have your say!
00
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.