מטפלת לתינוק – מה חשוב לבדוק?

מטפלת לתינוק

אם אתם בעיצומו של תהליך של חיפוש מטפלת לתינוק ייתכן ואתם מתוסכלים. יכול להיות שאתם גם עייפים או מבולבלים. מאוד קשה לערוך חיפוש ולמצוא מטפלת טובה שתענה על כל הקריטריונים. מה בעצם הכי חשוב לבדוק כשמחפשים ומראיינים מטפלת פוטנציאלית לתינוק? להלן רשימה מקיפה: (לא בטוחים איפה למצוא מטפלת? כאן תוכלו לקבל רעיונות)

מטפלת לתינוק

 מטפלת לתינוק – דבר ראשון חשובה תחושת הבטן שלכם!

אין כמו רושם ראשוני ותחושת הבטן שלכם. סמכו על האינסטינקטים שלכם ועל ההרגשה הפנימית. כבר בשיחת הטלפון ביניכם אפשר לקבל הרגשה כללית לגביה.

דבר שני שחשוב לבדוק אצל מטפלת לתינוק – הסדר והנקיון שלה

חשוב שהמטפלת המיועדת תהיה נקיה ומסודרת. כשהיא מגיעה לראיון העבירו מבט על הבגדים שלה. הסתכלו גם האם המראה הכללי שלה מטופח (שיער נקי, ריח כללי והרגשה אישית שלכם).

הקפדה של המטפלת על זמנים

בדקו אם המטפלת הגיעה בזמן לראיון ולא איחרה. במידה ואיחרה – זה סימן רע שיכול להעיד שאם תעסיקו אותה היא תאחר לכם גם במהלך העבודה. עמידה בזמנים חשובה ביותר על מנת שתוכלו לסמוך עליה לאורך זמן. כמובן שאם היא הודיעה מראש על איחור, עקב בעיה באוטו/בתחבורה ציבורית אל תזקפו זאת לרעתה. לא בטוחים מה עדיף – מטפלת או משפחתון/פעוטון?

מטפלת לתינוק מה לבדוק

דבר רביעי – ניסיון של המטפלת בעבודה עם ילדים

חשוב שלמטפלת יהיה ניסיון עם ילדים או תינוקות. בקשו ממנה לפרט כמה זמן עבדה אצל כל משפחה, מה כללה העבודה, בני כמה היו הילדים. בררו גם האם היא מנוסה בעבודה עם תינוקות בגיל של התינוק שלכם. שאלו מדוע סיימה את העבודה אצל המשפחה הקודמת (במידה ועבדה קודם אצל משפחה). לא חובה שלמטפלת יהיה נסיון של שנים, אבל חשוב לוודא שהיא כן מנוסה עם ילדים. חשוב שתרגישו שהיא אוהבת ילדים ולא עושה זאת מחוסר ברירה (יש הרבה כאלו לצערנו).

מטפלת לתינוק

גישה של המטפלת לתינוק שלכם

כאשר המטפלת מגיעה אליכם הביתה בדקו כיצד היא פונה לתינוק/לילד/ילדים. בחנו האם היא מרימה אותו, באיזה טונים היא מדברת אליו. בנוסף, האם היא עדינה או חסרת סבלנות? (גם בכמה דקות אפשר לראות האם מדובר בהצגה ובזיוף או באהבה אמיתית לילדים). שימו לב האם היא מתעניינת בתינוק – שואלת לגילו, לשמו, מה הוא אוהב, מה גורם לו לבכות, מה הוא אוכל, איך נראית שגרת יומו וכו'. זה יכול להעיד על מקצועיות ורצינות. איפה מוצאים מטפלת בימינו?

מטפלת לתינוק שלכם

האם המטפלת מעשנת?

עדיף כמובן שהמטפלת לא תהיה מעשנת, שאלו אותה בנימוס. גם אם היא מעשנת – אפשר לשאול אותה אם היא מוכנה לא לעשן בשעות העבודה אצלכם.

גיל המטפלת לתינוק – מבוגרת מדי או צעירה מדי?

עם יוצאים מן הכלל, עדיף שהמטפלת לא תהיה צעירה מדי וגם לא מבוגרת מדי. החסרון במטפלת צעירה יהיה חוסר אחריות. לדוגמא, "זרימה" לכיוונים שאולי לא יתאימו לכם כמו לפגוש חברים בזמן העבודה עם התינוק.

ייתכן גם שצעירה מדי תנטה לא להקשיב להוראות המדויקות שלכם לגבי הטיפול בתינוק. אולי גם תעזוב את העבודה אחרי זמן קצר לטובת טיול ספונטני בחו"ל ועוד. החסרונות במטפלת מבוגרת יכולים להיות שיש לה המון ניסיון עם תינוקות ו"היא יודעת הכי טוב״. אולי היא גם תנסה ללמד אתכם איך לחנך את התינוק שלכם. לעיתים זה יכול להיות לעזר, ולעיתים מאוד להעיק.

מטפלת לתינוק

בנוסף, מבוגרת יכולה לשכוח לעיתים דברים, להיות חסרת אנרגיות ועייפה מכדי לעשות טיולים ארוכים עם התינוק או עייפה מכדי לאתגר אותו בג'ימבורי או מלרדוף אחריו כשיתחיל לזחול וכו׳.

כמה כסף?

כמה עולה המטפלת? מטפלת היום זה עניין יקר. אל תתביישו לשאול בסוף הראיון את המחיר. אל תתקיפו עם השאלה הזו ברגע שהמטפלת מתיישבת בסלון שלכם, אבל בהחלט ראוי לשאול את השאלה הזו. כמובן לאחר שדיברתם על כל שאר הדברים. מטפלת שמטפלת בתינוק בביתה שלה ולא אצלכם תעלה לכם פחות כסף בסופו של דבר. למה? כי תצטרכו לתת לה פחות תנאים מאשר אם היא עובדת בביתכם. בנוסף, שאלו האם היא מעוניינת בשכר גלובלי או פר שעה.

המלצות של המטפלת

תמיד בקשו המלצות, גם אם המטפלת צעירה וגם אם המטפלת מבוגרת ועושה רושם שיש לה המון ניסיון. נהוג לבקש המלצות בסופו של הראיון. לאחר הדיבור על המחיר, ראוי לבקש המלצות. אל תתביישו ואל תרגישו לא נעים לבקש שמות של אנשים שהמטפלת עבדה אצלם. גם טלפונים. אם המטפלת עבדה בגן – עדיף להתקשר לגן. כאשר אתם מתקשרים להמלצה, שאלו שאלות כמו: כמה זמן היא עבדה אצלכם, האם הייתה איזשהי בעיה איתה במהלך התקופה שעבדה, האם היא עומדת בזמנים ואחראית, האם היו מרוצים ממנו באופן כללי וכו'.

ערכו ראיון עם מטפלת לתינוק בביתכם ובשעה שהתינוק ער ויחסית רגוע

(לא בשעות הערב), על מנת שהתינוק ישתף פעולה ושתוכלו להתרשם מגישת המטפלת לתינוק. בחנו האם היא מרימה אותו. גם איך היא מדברת אליו ואפילו איך היא מחליפה לו חיתול או מאכילה אותו. השתדלו לראיין מטפלות שמראש הגיעו אליכם דרך המלצה – דרך מכרים/חברים/בני משפחה וכו'.

במידה והחלטתם שמטפלת מסוימת נראית לכם – ערכו ניסיון עם המטפלת

מומלץ לערוך מס' ימי נסיון או שבוע נסיון ולראות איך התינוק/ת מגיבים אליה. מאוד קל לראות כאשר תינוק אינו מטופל/אינו רגוע/אינו שמח/שינוי במצב רוחו. הפתיעו את המטפלת בשעות לא צפויות, גם במהלך שבוע הנסיון וגם לאחריו. קחו בחשבון שתקופה של חיפוש מטפלת יכולה לקחת זמן, אולי תנסו מטפלת כזה או אחרת, תחליטו שהיא לא נראית לכם ותנסו אחרת. איך תדעו שהמטפלת שלכם טובה אחרי שכבר התחלתם לעבוד איתה?

מה שואלים בראיון של מטפלת

מה לשאול את המטפלת העתידית במהלך הראיון?

בקשו ממנה לספר על עצמה, לספר על ילדים איתם עבדה (כך תוכלו לשמוע איך היא מדברת על ילדים). בקשו לשמוע כמה זמן עבדה בכל מקום, מדוע עזבה. שאלו אותה האם היא אוהבת ילדים (ותראו אם התגובה אמיתית ומכל הלב או מזויפת). אפשר לשאול איזה גילאים היא הכי אוהבת, עם אילו גילאים היא הכי מנוסה. שאלו אותה מה יכול להפריע לה במהלך העבודה (אם היא תאמר "ילד שמנדנד הרבה" או "ילדים בכיינים או מפונקים מדי" דעו שהמטפלת הזו צריכה לצאת מביתכם מהר).

שאלו אותה מה היא חושבת לגבי סדר יום של תינוק בגיל של התינוק שלכם. שאלו האם היא נוהגת לטייל כל יום בחוץ. האם היא אוהבת לקחת לפעילויות או אוהבת יותר לשבת בבית. האם היא נשואה/רווקה? האם יש לה ילדים או נכדים. במידה וכן – כמה ילדים, בני כמה וכו'. איפה היא גרה, מאיפה היא במקור (אולי תמצאו איזה מכר משותף שיכול להעיד על אופיה) ועוד.

מטפלות בעייתיות לא חסר

לא חסרים היום סיפורים על מטפלות מזעזעות שדוחפות לתינוקות אוכל בכוח. יש כאלו אשר לצערנו מפעילות אלימות (פיזית ומילולית). מתייחסות באופן כללי בצורה לא ראויה לתינוקות בהם הן מטפלות. עשו את כל הבדיקות שלכם לגבי המטפלת! אל תהססו להתקין מצלמה בבית. אל תהססו לשלוח חברה/אמא/מכרים להסתכל איך המטפלת מתפקדת עם התינוק בגינה ליד הבית/בטיול וכו'. עדיף לנהוג ביתר זהירות מאשר להצטער.

עם זאת, אל תיהפכו לפרנואידים, יש גם מטפלות נהדרות. כאלה שהן בעלות סבלנות שמטפלות לעיתים לא פחות טוב מהאמהות עצמן . צריך פשוט לחפש אותן טוב ולא להתפשר על מישהי שלא עונה על כל הקריטריונים שהצבתם לעצמכם.

לסיכום, תהליך של חיפוש מטפלת יכול להיות מעיק וארוך, אבל אל תקצרו או תחפפו. מציאת מטפלת זהו תהליך חשוב ומהותי מאוד לחייו הנוכחיים והעתידיים של התינוק שלכם. בהצלחה. כך תבחנו את המטפלת שלכם – 7 טיפים חשובים!ֿ ובאתר הזה ניתן לחפש בייביסיטר או מטפלת לתינוק שלכם

Share This Post
Have your say!
10
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.